От няколко дни всички погледи на света са насочени във

...
От няколко дни всички погледи на света са насочени във
Коментари Харесай

Как Мъск помага на Украйна и Русия едновременно?

От няколко дни всички погледи на света са ориентирани във войната в Украйна. Откакто Русия атакува страната всички следим с безпокойствие какво се случва сред двете страни.

Много звезди показаха загрижеността, терзанието и поддръжката си към Украйна в тези сложни времена за страната. Илон Мъск обаче направи доста повече от това просто да изрази угриженост, той се притече на помощ, като задейства сателитния си интернет в Украйна.

Особено тежък е казусът с интернет в източните и южните елементи на страната, където сраженията досега са най-тежки, пишат от Reuters.

" Услугата Starlink към този момент е дейна в Украйна. Още терминали са на път ", написа Мъск в Twitter.

Изявлението на Мъск е в отговор на туит от чиновник на украинското държавно управление, който го помоли да даде на засегнатата страна станции за Starlink.

" Илон Мъск, до момента в който се опитваш да колонизираш Марс, Русия се пробва да окупира Украйна! Докато вашите ракети сполучливо кацат на Земята от космоса, съветските ракети нападат украинските жители ", написа вицепремиерът на Украйна Михайло Федоров.

Въпреки изключителната трудност на внедряването й, сателитната технология може да обезпечи интернет за хора, които живеят в селски региони или сложни за обслужване места, където не доближават оптични кабели и кули.

Междувременно шефът на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин заплаши Съединените щати и Европа със конфликт на Международната галактическа станция след глобите на Съединени американски щати против страната, пишат от Daily Mail.

Рогозин също употребява Twitter, където показа, че глобите, които пречат на съветската работа на МКС, могат да доведат до злополука на 500-тонната станция.

" Кой ще избави МКС от неконтролирано излизане от орбита и рухване в Съединените щати или Европа? ", попита Рогозин в дълга тематика в Twitter.

Не би трябвало доста и да се чудим кой беше първият, откликнал на Рогозин. Без ни минимум съмнение, Мъск отговори на въпроса на шефа на съветската галактическа организация, като употребява логото на компанията си Space X. А по този начин ясно съобщи, че той и компанията му ще спасят МКС от неконтролирано излизане от орбита, в случай че се наложи, написа lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР