От НСО разпространиха опровержение на информацията, давана от Николай Хаджигенов

...
От НСО разпространиха опровержение на информацията, давана от Николай Хаджигенов
Коментари Харесай

НСО опроверга твърдения свързани с кадри от протестите през 2020 г.


От НСО разпространиха опровергаване на информацията, давана от Николай Хаджигенов по времето, когато беше народен представител, че като шеф на службата предишното лято ген. Емил Тонев е оповестил пред краткотрайната парламентарна комисия, че няма фрагменти зад колоните на Министерския съвет, а дни по-късно те са предоставени на Министерство на вътрешните работи.

Кабинетът излезе през днешния ден с предложение до президента да освободи началника на Националната работа за защита ген. Емил Тонев. Причината - " скорострелното " предаване на прокуратурата на видеозаписи от служебните входове на Министерския съвет без знанието на премиера.

Говорителят на кабинета Лена Бориславова сложи въпроса за какво в този момент фрагментите се предават толкоз бързо, а записите с насилието над протестиращи зад колоните на Министерски съвет преди 2 години са били държани с месеци. Пред bTV началникът на НСО ген. Емил Тонев съобщи, че не е управлявал службата по времето, когато не е съдействала с видеоматериалите, свързани с митингите през 2020 година

В опровержението на НСО написа:
  • Споменатите записи са изискани от Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи на 16 юли 2020 година по отношение на вътрешна инспекция. Предоставени са още същия ден.
    На 16 юли 2020 година Емил Тонев не е шеф на Националната работа за защита.
  • След 16 юли 2020 година НСО не разполага нито с оригинали, нито с копия на упоменатите записи и не носи отговорност за тяхното потребление от страна на изискалия ги способен орган - Министерство на вътрешните работи.
  • Oкачествяваме като неистина всички изказвания и внушения, изнасяни в общественото пространство от 2020 година до момента, че НСО е копирала и съхранявала въпросните видеоматериали.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР