От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България упрекват здравния

...
От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България упрекват здравния
Коментари Харесай

Личните лекари питат първа линия ли са или не

От Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България укоряват здравния министър Кирил Ананиев в обидно отношение и вменяване на безнаказаност.

Поводът е негово писмо до шефа на НЗОК проф. Петко Салчев и ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров.

Те показват, че в писмото си Ананиев ги упреква и търси подпомагане, тъй като те не извършват действия, които той със заповедите си изрично им е забранил, а точно - обзор и оценка на здравословното положение на съмнителни за COVID-19 пациенти и пробонабирането.

От Сдружението припомнят, че съгласно логаритъма на заповедта персоналните лекари организират наблюдението на карантинираните лица посредством консултация от разстояние според от средствата за връзка.

Отношението към общопрактикуващите лекари от страна на всички институции изрично не е като към лекари от "първа линия ", недоволстват те.

От Сдружението акцентират, че за работата си по време на зараза, персоналните лекари са си обезпечили нужните персонални защитни средства и дезинфектанти със лични средства.

Те разясняват, че макар че се стараят да съветват по телефона пациенти с недоволства, съмнителни за COVID-19, персоналните лекари няма по какъв начин да избегнат срещата с част от такива пациенти. По тази причина те упорстват Ананиев да отговори ясно на въпроса общопрактикуващите лекари първа линия ли са или не.

От Сдружението припомнят, че точно те са упорствали да се възобновят детските, женските съвещания и имунизациите на децата. Макар и да не бяхме похвалени, ние ОПЛ успяхме, за по-малко от 24 часа, да реорганизираме своята работа в сходство със заповедта и още в границите на идващия издаването и ден започнахме работа по нея, акцентира се в позицията.

Относно спомагателното финансиране, обвързано с ангажимент за работа в зараза, от Сдружението обръщат внимание на министъра, че както всички икономически субекти с понижено над 20% финансиране, те също са имали опция да получат от държавния бюджет безплатно финансиране по разнообразни планове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР