От Народен театър Иван Вазов публикуваха официална позиция след напускането

...
От Народен театър Иван Вазов публикуваха официална позиция след напускането
Коментари Харесай

Скандалът трещи! От Народния отвърнаха на Камен Донев

От Народен спектакъл " Иван Вазов " разгласиха публична позиция след напускането на Камен Донев.

-->
" Намираме за манипулативно и непрофесионално държанието на артиста Камен Донев, който за следващ път употребява сцената на театъра, с цел да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на Първата сцена на България като създава „ вести “, захранващи скандал, целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси ", гласи изказването.

" За присъединяване в спектаклите от репертоара на НТ „ Иван Вазов “ с актьорите, които не са на трудов контракт с театъра, се подписват контракти, с които се уреждат взаимоотношенията на страните, в това число и възнаграждението на актьорите ", оповестяват от театъра.

" При възобновяване на спектакъла „ Животът е прелестен “ такъв контракт е подписан и с Камен Донев, който не е щатен артист на театъра, като по отношение на сложени от негова страна условия, възнаграждението му за осъществяването на ролята на Семьон Подсекалников е увеличено трикратно по отношение на предходния контракт на артиста с театъра за същата роля ", изясняват от Народния спектакъл.

" Договорът е подписан на 20.12.2022 година и е в действие до изиграването на 10 представления. До момента в осъществяване на този контракт са осъществени девет постановки с негово присъединяване, а последният му ангажимент е програмиран за 28 септември ", гласи позицията. 

" В тази връзка екипът на Народния спектакъл намира за спекулативни изявленията, направени от артиста за овакантяване на спектакъла, в това време изразявайки предпочитание за следващо предоговаряне на финансовите условия на изтичащия към този момент контракт ", приключват своята публична позиция от Народния спектакъл " Иван Вазов ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР