От днес до 26 декември булевард Президент Линкълн ще бъде

...
От днес до 26 декември булевард Президент Линкълн ще бъде
Коментари Харесай

Столичният бул. "Президент Линкълн" ще бъде затворен от днес до Коледа

От през днешния ден до 26 декември бул. " Президент Линкълн " ще бъде затворен за коли в сектора сред бул. " Овча купел " и ул. " 657 ". Причината е почналият преди седмица градеж на станцията от третата линия на метрото, оповестяват от Столичната община.

В края на предходната седмица поради ремонт бе затворен и бул. " Монтевидео ", който е вертикален на " Президент Линкълн ". Затворени за ремонт са още булевардите " Дондуков ", " Асен Йорданов ", " Прага " и " Шипченски проход ". През август ще стартира и ремонтът на бул. " Цариградско шосе ".

По-рано тази седмица министър председателят Бойко Борисов заяви, че държавното управление ще отпусне 15 млн. лв. за градежа на третата линия на метрото. Тя ще бъде с дължина от 16 километра, като първата от 12-те станции ще бъде на бул. " Ботевградско шосе ", а последната - при започване на квартал " Горна баня ". Стойността на трети метродиаметър е към 1 милиарда лв.. Освен на бул. " Президент Линкълн " метрото ще има още две станции в " Овча купел ". Едната ще е на кръстовището на бул. " Монтевидео " и бул. " Западна дъга ", а втората на ул. " Централна ".

Третата линия би трябвало да бъде пусната в употреба в средата на 2019 година Така метрото в София ще бъде с обща дължина на трасето от 56 километра и с 47 станции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР