Основният заподозрян за атентата в Брюксел от понеделник вечер -

...
Основният заподозрян за атентата в Брюксел от понеделник вечер -
Коментари Харесай

Задържаният за атентата в Брюксел е починал

Основният обвинен за атентата в Брюксел от понеделник вечер - Абдесалем Л., който бе прострелян от белгийската полиция при задържането му, е умрял в болница след няколко опита за реанимация, оповестява вестник Le Soir.

45-годишният тунизиец е умрял в 09:38 часа локално време (10:38 часа българско време). Федералната прокуратура на Белгия удостовери информацията.

По-рано вестникът заяви, че в хода на полицейска интервенция в община Схарбек – една от 19-те, съставляващи столичния район Брюксел, чиновниците на реда са ликвидирали обвинен за снощната офанзива. Първоначално обаче не бе известно дали става въпрос за причинителя на нападението. След това министърът на вътрешните работи на Белгия Анелис Верлинден разясни, че мъжът е ранен, а не премахнат. Тя обаче позволи, че той може да издъхне на път за болничното заведение.

" Мога да потвърдя, че е открит в кафене и прострелян там. По наша информация очевидец го е видял в заведението. Възможно е да е умрял на път за болничното заведение. Последната информация към момента би трябвало да бъде доказана. Но търсенето наподобява е завършило “, акцентира Верлинден.

У мъжа е намерено оръжието, с което е осъществено нападението, написа Фокус.

Човекът, виновен за гибелта на двама души и раняването на трети при пукотевица в белгийската столица в понеделник вечер, се споделя Абдесалем Л. и живее в Брюксел. По предварителни данни на следствието причинителят е 45-тунизиец, който от години живее в Схарбек. Лицето е подало молба за леговище през ноември 2019 година, само че е получило негативно решение по-малко от година по-късно. Отстранен от общината през 2021 година, той по този начин и не съумява да получи заповедта си за овакантяване на страната.

" Той бе прочут на полицията с трафик на хора, нелегално престояване и застрашаване на държавната сигурност “, разгласи по-рано министърът на правораздаването Винсент Ван Куикенборн, като добави, че задгранична полицейска работа е уведомила белгийските управляващи през 2016 година, че Абдесалем Л. има коренен профил и ще бъде " претендент за джихад “. По това време сходни предизвестия са постъпвали всекидневно, акцентира министърът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР