Британските власти и здравната служба на страната съзнателно са изложили

...
Британските власти и здравната служба на страната съзнателно са изложили
Коментари Харесай

Пациенти във Великобритания са били заразявани със замърсена кръв

Британските управляващи и здравната работа на страната умишлено са изложили десетки хиляди пациенти на смъртоносни инфекции посредством инфектирана кръв и кръвни артикули. Разследване в Обединеното кралство откри, че те са крили истината за това злополучие в продължение на десетилетия. Смята се, че към 3 000 души в Обединеното кралство са умряли, а доста други са останали със болести за цялостен живот, поради плазма, инфектирана с ХИВ или хепатит през 70-те до началото на 90-те години на предишния век. Скандалът се счита за най-смъртоносната злополука в историята на английската Национална здравна работа от нейното основаване през 1948 година
Трагично е, че инфекциите са се случили, тъй като виновните лица не сложиха сигурността на пациентите преди всичко. Те изгубиха от взор това, което се знаеше за рисковете от вирусни инфекции от кръвта.
Брайън Лангстаф, ръководител на следствието за инфектирана кръв

Лангстаф съобщи още, че са били правени умишлени опити за прикриване на абсурда и че има доказателства за заличаване на документи от държавни чиновници.
Тази злополука не е била случайност. Хората имаха вяра на лекарите и на държавното управление, че ще ги предпазят. И тяхното доверие беше предадено.
Брайън Лангстаф, ръководител на следствието за инфектирана кръв

В продължение на десетилетия деятели се борят да разкрият истината и да обезпечат обезщетения от страна на държавното управление. През 70-те години на предишния век пациентите получават ново лекуване, което Обединеното кралство внася от Съединени американски щати. Част от плазмата, употребена за производството на кръвните артикули, е била проследена до високорискови донори, в това число пандизчии, на които е било платено да дадат кръвни проби. Тъй като производителите на лекуването смесват плазма от хиляди дарения, един инфектиран донор би заплашил цялата партида. В отчета се показва, че към 1250 души с нарушавания на кръвосъсирването, в това число 380 деца, са били инфектирани с ХИВ. Три четвърти от тях са умряли.

Според следствието доста от смъртните случаи и болесттите е можело да бъдат избегнати, в случай че държавното управление е подхванало ограничения за справяне с рисковете, свързани с кръвопреливането или потреблението на кръвни артикули. Очаква се управляващите да разгласят компенсации на всички жертви в размер на към 10 милиарда паунда.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР