Основаният в Русия през 2012 г. стартъп работи в сферата

...
Основаният в Русия през 2012 г. стартъп работи в сферата
Коментари Харесай

Швейцарският застраховател Zurich придоби руски IT стартъп

Основаният в Русия през 2012 година стартъп работи в областта на „ умните коли “

Швейцарската застрахователна група Zurich Insurance закупи учредения в Русия стартъп Bright Box, създал система за ръководство функционалностите на автомобила от смарт телефон. Не се разкрива цената на договорката.
От Zurich Insurance дават обещание, че Bright Box ще продължи да работи като обособен бизнес, а съоснователите на компанията Иван Мишанин (CEO), Александр Димченко (CSO) и Иннокентий Белоцкий (изпълнителен директор) не престават оперативната активност.
Основаният в Русия през 2012 година стартъп работи в областта на " умните коли ". Основният артикул на компанията е система, която разрешава следене на местоположението и ръководене на някои функционалности на возилото, да вземем за пример на температурата в салона и заключване на вратите благодарение на мобилното приложение.
Сделката ще разреши на Zurich Insurance да усили направлението за разбор на данните и да усъвършенства своите артикули.
Централният офис на Bright Box все още е в Хонконг. Стартъпът работи в страни от Европа, Близкия Изток, Азия и Оперативно-наблюдателно дело. Клиенти на стартъпа са автомобилните производители Honda, Infiniti, KIA, Nissan, Toyota и други.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР