Още по темата Париж предприема бизнес трансформация, за да спечели

...
Още по темата Париж предприема бизнес трансформация, за да спечели
Коментари Харесай

Франкфурт ще е сред големите печеливши от британското излизане от ЕС

Още по тематиката
Париж подхваща бизнес промяна, с цел да завоюва от Brexit

Френската столица се пробва да скъса с имиджа, че е подозрителна към корпорациите и персоналното благосъстояние
12 дек 2017
Франкфурт и Дъблин с най-големи шансове да привлекат част от бизнеса на Лондонското сити

Източна Европа може да обезпечи работа на стотици хиляди в бизнес аутсорсинга
21 мар 2017 Франкфурт през последните месеци ври и кипи. Заедно с Дъблин и Париж немската финансова столица се състезава да открадне банкови работни места от Лондонското сити след Brexit. Тя залага най-вече на експертизата – както показват листовките, озаглавени " 8 аргументи да се влага във Франкфурт ", градът е " единствената локация в света с две централни банки – ЕЦБ и Deutsche Bundesbank.

Един от секторите, в които се усеща нараснал възторг, е образованието, написа Guardian. Редица учебни заведения възнамеряват да отделят цели класове за децата на банкери, които се чака да дойдат от Англия. " Трябва да стартираме да вършим изключителни проекти. В момента Франкфурт не е изцяло квалифициран ", изяснява шефът на учебното заведение Erasmus Холгер Бекман.

Осезаемо оживление

Учебните заведения са единствено една от сферите на публичния живот във Франкфурт, в които се усеща оживление на фона на упованията немската финансова столица да бъде измежду най-големите печеливши от английското излизане от Европейски Съюз. Наскоро основният изпълнителен шеф на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн написа в обществените мрежи, че ще " прекарва доста повече време " във Франкфурт, като се появи информация, че компанията възнамерява преместването на към 1000 чиновници в града. Същевременно интернационалните банки като UBS, Morgan Stanley, Standard Chartered, Citibank и други оповестиха, че или ще създадат Франкфурт своя нова база за европейските си интервенции, или най-малко ще трансферират обособени департаменти там.

Ръководителят на немския финансов регулатор BaFin обаче предизвести, че ще се преглеждат напълно деликатно " кухи компании или модели на пощенски кутии ", което значи, че банките ще би трябвало да открият изцяло контролирани и функциониращи филиали с управнически контрол и IT системи в континентална Европа.

От своят страна апелативният съд във Франкфурт възнамерява да образува англоезично поделение до януари 2018 година, тъй че огромните интернационалните компании да бъдат улеснени при разрешаването на търговски разногласия. " Очаквам, че ще станем очевидци на огромно придвижване към средата на идната година. Все още има някои банки, които отхвърлят действителността и считат, че Brexit няма да се случи. Но това си е тяхната позиция ", твърди Ерик Менгес от FrankfurtRheinMain – организация, която популяризира района от името на локалните управляващи.

Пазарът на недвижими парцели реагира

Прогнозите са, че преместващите се от Лондон банки ще донесат 10 хиляди нови работни места в града през идващите пет години. И въпреки не всеки да споделя тези упования, нетърпението към този момент се усеща на имотния пазар. Местните са обезпокоени, че възможният приток на лондонски банкери може да изтласка жителите в периферията на Франкфурт на фона на покачващите се имотни цени. Други пък се съмняват дали градът може да извърши упованията на банкерите, привикнали на разнообразния културен живот в Лондон.

Все отново оптимизмът доминира. " Франкфурт така и така процъфтяваше, само че Brexit добави още вятър в платната ни ", обобщава Питър Ферес, който е работил като ръководещ шеф в Credit Suisse. Конкурентите на Лондон

Париж
Най-висок налог върху приходите на физически лица: 45%
Корпоративен налог: 33%
Плюсове: към този момент е огромен финансов център, атрактивен метод на живот
Минуси: трудови закони, които към момента не са задоволително гъвкави

Дъблин
Най-висок налог върху приходите на физически лица: 40%
Корпоративен налог: 12.5%
Плюсове: ниски налози, англоговорещи чиновници
Минуси: ирландските регулатори може да не желаят огромно излагане на банковата система

Франкфурт
Най-висок налог върху приходите на физически лица: 45%
Корпоративен налог: 29.8%
Плюсове: седалище на ЕЦБ, по-ниски разноски за живот спрямо Лондон
Минуси: по-малък град спрямо Лондон
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР