Още едно престъпление от омраза към евреите. Председателката на управителния

...
Още едно престъпление от омраза към евреите. Председателката на управителния
Коментари Харесай

Още едно престъпление от омраза към евреите 

Още едно закононарушение от ненавист към евреите. Председателката на управителния съвет на синагогата в американски град Детройт е открита пред дома си намушкана до гибел с нож. За това оповестява CNN.

„ Шокирани сме и натъжени да научим за непредвидената гибел на нашия президент на борда Саманта Уол “, се споделя в документално изказване на синагогата „ Айзък Агрий Даунтаун “ във Фейсбук.

Извикани на място служители на реда и правосъдни лекари откриват 40-годишната жена да лежи мъртва на земята. По тялото ѝ имало голям брой прободни рани.

Полицейските чиновници виждат кървава диря, която ги води до дома на жертвата, където явно е осъществено и самото закононарушение. От полицията прецизират, че следствието е поверено на отдел „ Убийства “.

„ Разбираемо, това закононарушение оставя доста въпроси без отговор “, изясни шефът на полицията Джеймс Уайт. Той помоли общността за самообладание, до момента в който управляващите проверяват. А по-късно от полицията допълниха, че „ претекстът за това ликвидиране остава незнаен “.

Според „ Детройт фрий прес “ саманта Уол е била отпред на синагогата от 2022 година, а преди този момент е работила за Елиса Слоткин, член на Конгреса на Съединени американски щати

Тя е взела участие в предизборната акция на прокурорката от Мичиган Дейна Несел. Ето за какво се счита, че убитата е демократ по убеждение-

ФБР в Детройт оказва помощ на полицията в следствието. Щатската полиция на Мичиган също поддържа локалните чиновници на реда в следствието им, добавя губернатор Гретхен Уитмър.

„ Сърцето ми се къса за фамилията ѝ, приятелите ѝ, членовете на синагогата и всички тези, които имаха шанса да я познават. Тя беше източник на светлина, фар в своята общественост. Тя искаше да направи Мичиган по-добро място “, сподели още Уитмър в изказването си.

Кметът на Детройт Майк Дъган също разяснява случая, като съобщи, че след гибелта на Саманта Уол „ е останала голяма дупка в еврейската общественост на Детройт “.

„ Целият град се причислява към нейното семейство и другари в тъгата за нейната трагична гибел “, добави кметът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР