Още 400 миньори от "Бобов дол" остават без работа до

...
Още 400 миньори от "Бобов дол" остават без работа до
Коментари Харесай

Още 400 миньори от Бобов дол ще загубят работата си

Още 400 миньори от "Бобов дол " остават без работа до няколко месеца. Масовите съкращения към този момент започнаха, а общината не може да се оправи с безработицата в региона.

И последният под земята рудник в страната към този момент е в историята. Най-късно до края на годината мина „ Бобов дол” ще освободи от работа общо 400 миньори. Съкращенията към този момент започнаха.

В миньорския град друга работа няма. От мината с писмо до медиите обясниха всеобщото редуциране с нерентабилност. Ще се опитат да запазят дребна част от служащите си, като ги пренасочат към откритите рудници в „ Бобов дол” и Перник.

Инспекцията по труда в Кюстендил още веднъж се готви да влезе в предприятието поради неизплатени отговорности към миньорите от предходното всеобщо редуциране.

От Община Бобов дол са мощно обезпокоени от съкращението и последователното закриване на мината.

”Нямаме друго дружество или завод, където да ги поеме като свободна работна ръка. По-младите се ориентират към София и Благоевград, тъй като сме покрай автомагистрала, само че казусът остава с малко по-възрастните, на които им остава една-две години до пенсионна възраст”, изясни Детелина Борисова, зам.-кмет на Община Бобов дол.

За да реши казусът с безработицата, управлението на общината от години търси вложители, само че към този момент безуспешно.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР