Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер се завърна на централния

...
Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер се завърна на централния
Коментари Харесай

Роджър Федерер: Надеждата ми е отново да стигна до мач на централния корт на Уимбълдън

Осемкратният първенец на Уимбълдън Роджър Федерер се завърна на централния корт на " Ол Инглънд Клъб " по случай честванията на 100-годишнината от откриването на корта.

Швейцарецът се върна обратно в годините и дефинира централния корт на Уимбълдън като мястото, на което е записал най-големите си победи, само че и най-големите загуби.

" Имах шанса да играя доста мачове на този корт, усещам се необичайно да съм тук през днешния ден в друга роля, само че е ужасно да съм тук с всички останали първенци. Този ​​корт ми даде най-големите ми победи, най-големите ми загуби. Един от моите акценти, несъмнено, беше през 2001-а,когато излязох тук с Пийт Сампрас в един от мачовете от четвъртия кръг. Но този мач промени по-късно доста ориси. И ни накара да продължим. Този мач ме убеди, че би трябвало да продължа със спорта до момента в който мога ", показа Маестрото.

Федерер, който за последно игра в формален мач точно на този корт преди година изрази вяра, че ще може най-малко още един път да стъпи на оборудването като участник на Уимбълдън.

" Както споделих, вярата ми е да мога да се върна на корта още веднъж и да стигна до мач на Централния корт на Уимбълдън. Разбира се, че ми липсва да бъда на корта. Обичам да играя, постоянно съм го споделям. След излизането ми от играта предходната година знаех, че ме чакат сложни месеци. Мислех, че може би няма да се наложи да очаквам толкоз доста време да се възстановя, само че коляното ми беше в тежко положение. Но съм благополучен, беше една добра година, въпреки и да бях отвън тениса ", разяснява Роджър Федерер.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР