Осем часа през нощта и още осем през деня ще

...
Осем часа през нощта и още осем през деня ще
Коментари Харесай

Решено! Мият улиците 16 часа на денонощие

Осем часа през нощта и още осем денем ще се мият улиците в Пловдив. Шофьорите минават на двусменен режим. Това оповести през вчерашния ден шефът на " Чистота " Иван Стоянов, откакто показва пред медиите техниката, почнала пролетната уборка на града от централните булеварди.   

Засиленото двойно  миене се вкарва  за пръв път през  целия летен  сезон, с цел да се усъвършенства качеството на атмосферния въздух.  През нощта екипите ще пускат мощна бликам вода с маркуч, а денем ще минават с коли, оборудвани с дюзи, с цел да не се пречи на трафика.  За хигиената са ангажирани 15  коли.  Отделно за кварталните улици, велоалеите, тротоарите и пешеходните  зони ще бъдат пуснати закупените  през последните години дребни мултифункционални машини, сподели Иван Стоянов.  

Гражданите ще бъдат авансово осведомени посредством медиите и уеб страницата на „ Чистота “ по кое време в техните квартали ще се мият улиците. В " Чистота " се надяват, че те ще  съдействат, като реалокират в точния момент колите си, с цел да не пречат на техниката.  Иван Стоянов подсети, че  от 2012 година улиците първа категория се мият пет пъти в седмицата,  второкласните улици  - три пъти,  а трета категория - един път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР