Омурайс е омлет, приготвен с пържен ориз и обикновено покрит

...
Омурайс е омлет, приготвен с пържен ориз и обикновено покрит
Коментари Харесай

Най-добрата техника за пържени яйца

Омурайс е омлет, подготвен с пържен ориз и нормално затрупан с кетчуп. Името произлиза от omu и raisu, т.е. омлет и ориз. Омърайс е известно ядене в Азия, като се счита, че е произлезнало при започване на XX век в Токио. Скоро обаче е пренесено в Корея и Тайван. Най-големите фенове на Омърайс са деца и възпитаници.
 Яйца и за какво не е целесъобразно да ги ядем всеки ден
Защо да не ядем всеки ден яйца

Не би трябвало да се прекалява

Според My Korean Kitchen, омурайсът е въведен в Корея при започване на 1900 година, когато Япония окупира нацията. Той става известен измежду корейците, само че се трансформира леко през идващите години. Пърженото оризово легло под яйцата, съгласно уеб страницата, се прави посредством пържене на ситно нарязани зеленчуци и месо, постоянно свинско, с ориз. Но готвачите би трябвало да се усещат свободни да опитват с усети, като джинджифил и зелен лук са желаните зеленчуци за рецептата на The Subversive Table, да вземем за пример.
 Снимка 597339

Върху купчината ориз стоят пухкави бъркани яйца, които нормално са покрити с апетитен, кондензиран сос Демиглас или малко кетчуп. Крайният резултат е солено лакомство, което постоянно може да се откри по улиците на Сеул. Но в случай че планираме да си го приготвим вкъщи, разкриваме най-хубавият метод, с цел да получим такива пухкави и сочни яйца.

Техника торнадо

Трябва да споменем, че не трябва да се разочароваме, в случай че не се оправим вярно от първия опит, защото техниката на торнадото изисква доста процедура, с цел да се усъвършенства. Първата стъпка е да разбием добре яйцата и да ги овкусим със сол и черен пипер на усет. След това, както Kitchn инструктира, взимаме дребен, намаслен тиган с незалепващо покритие и изсипваме яйцата, с цел да създадем тъничък пласт омлет на дъното. Докато горната част е към момента мека, използваме клечки за хранене, с цел да завъртим яйцата като торнадо.
 Бъркани яйца, Елизабет Втора и каква е тайната съставна част, с цел да станат толкоз вкусни
Тайната съставна част за бърканите яйца на кралица Елизабет

Поверително от кралската кухня

За задачата хващаме пръчиците от противоположните страни на омлета, по-късно ги плъзваме към центъра, като издърпваме яйцата леко нагоре и завъртаме няколко пъти, до момента в който се получи пухкава купчинка. Внимаваме да не държим доста на котлона, с цел да не стават прекомерно сухи. Върху купчинката с ориз слагаме сочните и пухкави яйца и поръсваме от горната страна или в профил с кетчуп или Демиглас сос, в случай че е повече по усета ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР