Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Обвиняема за отглеждане и държане на коноп в с. Якимово е предадена на съд

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Л.Т., привлечена към наказателна отговорност за престъпленияпо член 354а, алинея 1, прочие 4 от Наказателен кодекс ипо член 354в, алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата Л.Т. е на 64 години, задгранична гражданка със статут на непрекъснато пребиваваща в България. Притежавала е личен имотв с. Якимово, област Монтана, представляващ едноетажна жилищна постройка.

През пролетта на 2021 година дамата решила да се снабди с спомагателни финансови средства, като употребила парцела си в селото. В построените две оранжерии тя засадила и отглеждала високорисково наркотично вещество – коноп(марихуана), като от време на време полагала грижи за растенията. В избеното помещение на постройката в пластмасови саксии обвинената Л.Т. посадила и отгледала 107 броя растения от типа коноп.

На 29.11.2021 година в сектор„ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОД на Министерство на вътрешните работи в гр. Монтанабил получен действен сигнал за развъждане и предпазване на наркотични субстанции в с. Якимово. Сформираната следствено-оперативна група посетила мястото, където в наличието на обвинената Л.Т. било осъществено претършуване в парцела, постройките и оранжериите.

От една от тях били изкоренени и конфискувани 145 броя растения от рода на коноп(марихуана), а от другата -227 броя от същия тип. Открити са били вентилаторна печка, обвързвана към газова бутилка.

В стопанска сграда до жилищната постройка били открити 3 кашона, съдържащи стрит коноп(марихуана).

При претършуване в избеното помещение на постройката били открити пластмасови саксии с посадени в тях 107 броярастения от рода на коноп,лампи със светлоотразители,трансформатори на ток.

По досъдебното произвеждане е била назначени правосъдна физикохимична експертиза на представителните проби със конфискуваната суха зелена тревиста маса. Според заключението й веществото по външни белези и химически състав съставлява коноп(марихуана)с друго наличие на деен съставен елемент – тетрахидроканабинол(ТНС).

Общото количество на конфискувания наркотик(държан и отглеждан)в жилището на обвинената Л.Т. е 11 060 грама и е на стойност 66 360 лв..

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР