Около 800 малки бензиностанции ще затворят врати, ако новите изисквания

...
Около 800 малки бензиностанции ще затворят врати, ако новите изисквания
Коментари Харесай

800 малки бензиностанции пред закриване заради новите изисквания на НАП

 Сървърите на Национална агенция за приходите за касови бележки се сринали  Българска социалистическа партия: Национална агенция за приходите да запечата паркоматите в София
Около 800 дребни бензиностанции ще затворят порти, в случай че новите условия на Национална агенция за приходите влязат в действие на 1 април, настояват от Сдружението на междинните и дребни бензиностанции. Оттам допускат, че точно това е една от задачите на измененията, оповестява от БТВ.

Причината е, че от идващия месец всички бензиностанции би трябвало да закупят нови апарати, струващи сред 5 и 8 хиляди лв., само че доста от представителите на дребния бизнес не могат да си разрешат да си ги набират в дадения период. От Агенцията по приходите обаче отхвърлят да правят отстъпка.

„ Цените просто са непостижими, от порядъка на 4-5 хиляди лева на обект. При два обекта – 10 хиляди лева При тези дребни маржове, ние колкото да си работим за заплатите ”, разяснява пред малкия екран Милена Иванова, която е притежател на бензиностанция в Смолян.

Големите бензиностанции пък упорстват за отсрочване на измененията с два месеца, само че управляващите напомнят, че за смяната се е знаела от декември 2018 година

„ Целта на тази смяна е във връзка огромния дял недеклариран и неплатен налог в търговията с горива, защото почти половината цена от литър гориво е налози – Данък добавена стойност и данък, се вкарва в допълнение условие, в което потребителите могат да видят ясно, какъв брой е Данък добавена стойност, какъв брой е данък ”, коментира Росен Бъчваров от Национална агенция за приходите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР