Огромното състояние на Бернар Арно се предава на някои от

...
Огромното състояние на Бернар Арно се предава на някои от
Коментари Харесай

Как вторият най-богат човек в света подготвя нов китайски милиардер

Огромното положение на Бернар Арно се предава на някои от най-големите козметични компании в Китай и на техните създатели.

Френският фешън магнат, който изпревари съоснователя на Microsoft Corp. Бил Гейтс и към този момент е вторият най-богат човек в света, съумя да реализира това и с малко помощ от страна на китайските консуматори.

Guangdong Marubi Biotechnology Co., една от няколкото китайски козметични компании, които смятат учреденият от Арно фонд за дялово вложение като акционер, приготвя IPO на борсата в Шанхай което може да се реализира още този месец. Публичното предложение ще направи 49-годишният създател на компанията Сун Хуайкин милиардер.

“Мнозина считат, че излизането на борсата е знак на триумф, само че аз не мисля по този начин,” декларира Сун през 2015 година в изявление оповестено на уеб страницата на компанията му. “IPO-то е единствено началото. "

Marubi регистрира доходи в размер на 1.6 милиарда юана (233 млн. долара) за 2018 година, като повече от 50% идват от артикули за грижа за кожата, съгласно проспекта на компанията. Близо 80% от магазините, които продават продуктите й са отвън най-големите градове, което я трансформира в районна мощ с благоприятни условия за разгръщане на бизнеса.

Арно, който е един от едвам тримата души в света с персонално положение от над 100 милиарда $, дружно с Бил Гейтс и Джеф Безос от Amazon.com Inc, оказва помощ и на други фешън компании в Азия. Инвестиционната компания L Catterton, подкрепена от неговата компания за първокласни артикули LVMH, както и Groupe Arnault, има вложения в 25 марки на континента.

През 2011 година L Catterton закупи дял в Trendy China Group, която има стилните марки Ochirly и Miss Sixty. Състоянието на Основателят на Trendy Джаки Хъ се прави оценка на 1 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Семейството, което стои зад друга фешън компания подкрепена от L Catterton, Xin Hee Co., разполага с 323 млн. $. Xin Hee, която създава женско облекло, разгласи 1.8 милиарда юана доходи за предходната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР