Огромно организират украинските неправителствени организации идната сряда в центъра на

...
Огромно организират украинските неправителствени организации идната сряда в центъра на
Коментари Харесай

Украинците у нас организират огромно шествие идната сряда

Огромно провеждат украинските неправителствени организации идната сряда в центъра на София. Очаква се многохилядно голям брой, което да се събере на пл. " Независимост " - при фонтана против президентството. От там шествието ще тръгне по бул. " Мария Луиза ", ще завие по бул. " Ал. Стамболийски " и ще приключи пред паметника на украинския стихотворец Тарас Шевченко на площад " Възраждане ", където ще бъдат положени цветя.

Ето какво пишат уредниците на многолюдното събиране:

" Българският народ помни жертвите, които е направил за своята независимост и самостоятелност. Няма да не помни саможертвата на националните си герои и своите най-будни мозъци. През битките за национално избавление, отбраната на Съединението и войните за национално обединяване, България е плащала тази цена и знае какъв брой горчива е тя.

Сега Украйна води война, с цел да отбрани своята независимост и самостоятелност, и както е споделил Апостолът на свободата Васил Левски за България „ по този начин щото да бъдем равни на другите европейски нации “.

Украйна губи своите най-хубави синове в една неравна, само че обективна борба и всяка помощ – физическа или морална е добре пристигнала. Защото братството сред народите не е въпрос на заявления и високопарни изявления, а точно на това да подадеш ръка и да окажеш помощ тогава, когато това е нужно.

Това е битка не просто за Украйна, а за правото на народите да защитят своята самостоятелност и независимост, да отстояват демокрацията и сами да избират своето бъдеще. В този смисъл това е война освен на украинския народ, а на всички хора и народи по света, които слагат тези полезности над правото на силата ".

И цитират великия Шевченко:

Слава на вас, сини планини
Укрити под леда
И на вас, горди рицари
от Бога не забравени.
Борете се и ще поборете!
Бог да ви оказва помощ!
С вас е истината, и славата
И волята свята!

ТЕМА преди 1 ден 578 преди 2 дни 1542 преди 2 дни 632
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР