Огромни пожари бушуват в Гърция, евакуирани са жители на засегнатите

...
Огромни пожари бушуват в Гърция, евакуирани са жители на засегнатите
Коментари Харесай

Страшни пожари морят Гърция, има много изгорели къщи и застрашени хора

Огромни пожари бушуват в Гърция, евакуирани са поданици на засегнатите от огъня региони. Няма жертви, само че са изгорели доста къщи. Засега огънят е надалеч от хотели и няма заплаха за туристите.

Над 15 километра е огнения фронт на пожара в област Беотия, покрай планината Парнита. Въпреки напъните над 100 пожарникари през нощта, огънят се разгаря от вятър, който трансформира посоката си, оповестяват огнеборците. Очакват през днешния ден най-малко отчасти да лимитират разпространяването на огъня след включване още веднъж на самолети и хеликоптери, които гасят по въздух. Изгоряха къщи, не разрешават на евакуираните да се завърнат заради заплаха за живота им. Димът от пожара доближи до Либия, оповестяват гръцки медии, представени от БНР.

Огънят в Лутраки, на 80 километра от Атина, продължава да е деен, по информация от Гражданска отбрана. Ограничено е придвижването на огнената буря, като в гасенето се включиха и военни сили. Много къщи изгоряха изцяло, споделят локалните поданици.

Днес още веднъж е тежък ден с високи температури и мощен вятър най-вече на островите в Егейско море. Властите предизвестяват за зоркост.

Премиерът Мицотакис разпореди да се избавя на първо място животът на хората.

Големи горски пожари бушуват и в турските окръзи Хатай, Чанаккале и Мерсин, съобщи нощес турската телевизия Си Ен Ен -Тюрк. Седем души, обвинени за палежи – са арестувани, осведоми министерството на правораздаването на Турция, представено от Българска телеграфна агенция. Целият окръг Хатай беше срутен със земята при унищожителните трусове в Турция през февруари.

В другите два наранени региона са евакуирани хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР