Огромната част от легловата база в хотелите и местата за

...
Огромната част от легловата база в хотелите и местата за
Коментари Харесай

Три от всеки четири легла в пловдивските хотели са празни

Огромната част от легловата база в хотелите и местата за настаняване под тепетата са останали празни през предходната година, сочат данните от Национален статистически институт. Към момента е ясно, че междинната претовареност в интервала януари-ноември е малко под 24% и едва ли данните от декември ще трансформират фрапантно цифрата.

От разбивката по категории, която „ Марица “ направи, излиза наяве, че над 25 на 100 претовареност през годината имат единствено хотелите 4 и 5 звезди. Категорията на местата за настаняване с 1 и 2 звезди в няколко месеца изпреварва по междинна претовареност междинния клас 3 звезди. Така да вземем за пример през предишния януари 13 на 100 от местата за настаняване от най-ниския клас са били заети, до момента в който едвам 10 от 100 кревати в тризвездните хотели са били резервирани.

Дори и в пиковите летни месеци хотелите в Пловдив не са имали задоволително клиенти. В интервала сред май и октомври е пиковата активност на сектора под тепетата, когато заетостта се движи в шпации от 24 до 28 % от легловата база. На противоположния полюс са януари, март и април, в които междинната претовареност за Пловдив е била най-ниска - към 16%.

По отношение на профила на туристите и през 2021 година българите „ избавят “ локалните хотелиери, като приблизително 85% от всички нощувки на годишна база в град и региона са осъществени от сънародниците ни.

Приходите от нощувки в сектора пък досега са малко под 37 млн. лева, като със сумата за декември евентуално ще скочи до малко над 40 млн. лева за цялата 2021 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР