Ограниченията, свързани със забраната за влизане на руски коли у

...
Ограниченията, свързани със забраната за влизане на руски коли у
Коментари Харесай

Автомобили с руска регистрация със забрана да влизат у нас, не се разрешава и транзитно преминаване

Ограниченията, свързани със възбраната за влизане на съветски коли у нас се ползват взаимно от органите на Агенция „ Митници “ и Групово дело „ Гранична полиция “ към Министерство на вътрешните работи, откакто двете институции започнаха работа по механизма незабавно след публикуването на спомагателните насоки за възбраната от страна на Европейски Съюз на 12 септември. 

Забраната важи за пътнически и други коли с съветски регистрационни табели, предопределени за превоз на до 10 души, в това число персонални. Не се позволява и директно прекосяване на такива коли през страната.

Изключения от възбраната са вероятни, само че само за купени в Русия коли, нужни за дипломатическите и консулските представителства на Съюза и на страните членки. Това включва делегации, посолства и задачи, както и жители на страните членки и най-близките членове на техните фамилии, показват от Агенцията.

Автомобилите с съветска регистрация, които сега се намират на територията на Съюза, само че не попадат в случаите на изключения, следва да изоставен не по-късно от шест месеца от първичното им въвеждане или в периода на позволения им краткотраен импорт, като няма да имат опция да влязат още веднъж или да получат позволение за удължение на краткотрайния импорт.

Анализите на трафика през българските Граничен контролно-пропусквателен пункт от 12 септември насам демонстрират дребен брой случаи, най-вече на директно прекосяване през страната, на коли с съветска регистрация.

Руската страна реагира на наложената рестрикция, като прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР