Обвиненият в трафик на мигранти Тошко Тодоров няма да бъде

...
Обвиненият в трафик на мигранти Тошко Тодоров няма да бъде
Коментари Харесай

Машора се прибира у дома, съдът в Пловдив няма да го екстрадира в Гърция

Обвиненият в трафик на мигранти Тошко Тодоров няма да бъде екстрадиран в Гърция. Това реши преди минути Окръжен съд. Както разказахме, Тодор Тодоров е работил като интернационален водач. През 2019 година той е притежател на кемпер, който обаче оповестил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Монтана с готовност да закупи транспортното средство. Въпросният господин дошъл със собствен „ сътрудник “ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил трансфериран и Тодор не запомнил за съществуването на транспортното средство. Тодоров е задържан. Причината е, че с кепера, който той бил продал преди близо две години е осъществен трафик на мигранти. Превозното средство било спряно в Гърция, а вътре били открити нелегално пребиваващи в южната ни съседка непознати жители. Кемперът, обаче към момента бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция посочила, че притежател е Тодор Тодоров.

Според околните на мъжа той не е направил това закононарушение и имат нужните документи, които демонстрират това. В правосъдното съвещание през днешния ден даже прокурорът Димитър Молев изиска от съда да не почита европейската заповед за арест. Според него са нарушени правата на Тодоров и заповедта е незаконосъобразна. Освен това от показаните доказателства няма нито едно, което да сочи съпричастността на Тошко към закононарушението.

На такова мнение бе и юрист Гънчо Гънчев. Решението на Окръжен съд бе признато с овации от хората, които се събраха в поддръжка на Тодоров.

Магистратите анулираха и домашният арест на Тодоров и не му наложи мярка за неотклонение.

С овации хората одобриха новината. Десетки бяха пред постройката на съда и скандираха " Справедливост " и " да живее българското правораздаване "





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР