Общо 99 000 литра питейна вода от резервите на държавата

...
Общо 99 000 литра питейна вода от резервите на държавата
Коментари Харесай

Пращат 99 000 литра питейна вода към община Своге

Общо 99 000 литра питейна вода от запасите на страната са обезпечени за потребностите на община Своге, която е без вода към този момент второ денонощие. Това съобщи началникът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, съобщи БГНЕС.

Водохващането от Петрохан ще бъде ориентирано към село Искрец като резултат от тези дейности се чака до 1 - 2 дни.



Над 12 000 души в община Своге остават без вода, откакто дебитът на река Искрецка понижа доста през последните две денонощия. Проблемът визира град Своге, село Искрец, Свидня и част от село Церово.

Организирано е раздаването на питейна вода на 24 места. За възобновяване на водохващането в Искрец се работи интензивно. Около 40 тона риба от рибарниците в региона би трябвало да бъде унищожена, разясни Николов.

Във връзка с оповестеното бедствено състояние и неналичието на питейна вода по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община оказват помощ на жителите на Своге.



Още във вчерашния ден спешните екипи осигуриха водоноски и контейнери с вода за Своге. Те бяха предоставени за потребностите две детски градини и болница. Днес също спешен екип ще достави бутилирана вода, която ще раздаде на популацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР