Общинският съвет в Генерал Тошево настоява за незабавно решаване на

...
Общинският съвет в Генерал Тошево настоява за незабавно решаване на
Коментари Харесай

Общинският съвет в Генерал Тошево настоява за незабавно решаване на проблема със замърсената вода

Общинският съвет в Генерал Тошево упорства за неотложно решение на казуса със нечистата с пестициди вода в квартал "Пастир ".

В интервала от 25 април, когато се откри замърсяването и водоподаването бе спряно, до 13 май водопреносната мрежа на квартала е промивана няколко пъти като са вземани и проби за качеството на водата, се показва в декларация на общинския съвет. Според общинските съветници след всички механически действия, осъществени от "ВиК " АД, последната проба е дала позитивен резултат за качеството на водата.

"ВиК " и Регионалната здравна ревизия би трябвало да синхронизират дейностите си, казусът да бъде завършен и водоподаването да бъде възобновено, с цел да не страдат жителите на квартала, декларират от общинския съвет.

Органът на локалната власт се афишира и в поддръжка на петицията на жителите на "Пастир " срещу продължаващото толкоз дълго безводие.
Водопреносната мрежа в квартал "Пастир " бе нечиста при доливане на вода в цистерна с пестициди.

Поради ниското налягане се е получило засмукване на течността във водопровода, обясниха след случая от районната прокуратура в Генерал Тошево, която води следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР