Община Петрич е сключила договор на стойност 1 171 000,00

...
Община Петрич е сключила договор на стойност 1 171 000,00
Коментари Харесай

Община Петрич сключи договор за 1,4 млн. лв. за ремонт на несъществуваща сграда

Община Петрич е сключила контракт на стойност 1 171 000,00 лв. без Данък добавена стойност или 1 405 200,00 лв. с включен Данък добавена стойност за ремонт на несъществуваща постройка. Това алармираха в редакцията ни група жители, които помолиха имената им да останат в редакцията от съображения за сигурност, написа локалния уебсайт pirinsko.com .

Изпълнител на несъществуващата постройка е компанията „ ВДХ " АД. Сигналът е изпратен и в прокуратурата. Кметът на Петрич Димитър Бръчков изрично отхвърля коментар по тематиката. Според подателите на сигнала,документите за съборената постройка са оскъдни.

Публикуваме текста без редакторска интервенция:

„ Реконструкция на съществуваща постройка в музей в УПИ XLIV 603.1710, КВ.53, гр. Петрич " като е издадено и Разрешение за градеж №68 от 04.07.2018 година За „ Реконструкция на съществуваща постройка в музей ", УПИ XLIV, кв.53 по проекта на гр. Петрич. На 22.02.2019 година

Бяхме изумени, откакто разбрахме за такава социална поръчка и за подписания контракт за осъществяването, защото такава постройка НЕ СЪЩЕСТВУВА! Имаше остарели постройки във въпросното УПИ XLIV 603.1710, които бяха отстранени през 2018 година В края на месец януари също констатирахме, че постройката, предмет на публичната поръчка, за която е подписан контракт за реорганизация, НЕ СЪЩЕСТВУВА и в поддръжка на нашето изказване прилагаме снимков материал!



При тези условия за нас това е следващият цялостен парадокс в община Петрич. "

Финансирането за строителството е обезпечено по контракт за дотация №В2.6с.11 от 01.09.2017г. по план Културния двуполюс Серес-Петрич, по стратегия за съдействие Interreg V-A Гърция-България 2014-2020г., Приоритетна ос 2: Устойчив и пригодим към климата трансграничен район и от бюджета на община Петрич за 2018г. " Сигналът в прокуратурата е съпроводен с съобщение за публичната поръчка от 20.11.2018г., техническа спецификация, контракт №26/22.02.2019г. и снимков материал. „ На фотография 1 в алено е оградено мястото, където в миналото беше въпросната сграда; Снимка 4 е информация от кадастралната карта, показваща границите на въпросното УПИ и постройките ситуирани в него при последната смяна преди години, а на фотография 6 - стадий от събарянето и). ", разказват в сигнала фотосите петричани.



Целта на съдействието със Серес е основаване на два културни центъра с европейско значение, които включват две здания - една в Петрич и една в Серес. Те ще бъдат реконструирани и превърнати в музеи. За потребностите на плана в Петрич ще се реконструира постройка, която е някогашна благосъстоятелност на Гранични войски в региона на бъдещия градски парк. Тя ще бъде превърната в Исторически музей, който на практика ще се намира в непосредствена непосредственост до входа на парка. Музеят е планиран на два етажа с дребен партер със смесена структура. Застроената площ на постройката по план е 1190 кв. м. Разгънатата площ е 1930 кв. м, като 60% от наличната за гости повърхност (882 кв. м) се планува за разполагане на експонати. Източно от музейната постройка ще има паркинг (105 паркоместа за леки автомобили) и място за паркиране на 2 броя рейсове за туристи. Срещу постройката на музея ще има малко площадно пространство с водни площи, както и посетителски център. Общата стойност на разноските за СМР за новата музейна постройка възлиза на 719 878,74 евро (с ДДС), от които 575 300,35 евро обезпечени с финансиране по плана и 144 578,39 евро, които следва да бъдат обезпечени от общинския бюджет на Петрич за 2018 година Тези детайлности по плана станаха ясни още през 2017 г.Договорът за осъществяване обаче беше парафиран едвам пред февруари 2019 година



Както съобщихме, след премеждия по обжалване и прекъсване на поръчката въпреки всичко ВХД АД ще извърши реконструкцията на музея в Петрич. Кметът Димитър Бръчков е подписал контракт със столичната компания. За присъединяване в поръчката беше поканена и добре познатата компанията „ Александър 49 " ЕООД, която е реализатор на много поръчки в южната община.
ВДХ АД се съставлява от Момчил Борисов, а в съвета на шефовете с изключение на той вземат участие и Иван Панов и Петко Геров.
Проектното решение е развито към съществуваща тухлена стена по северната част на постройката. Към съществуващата постройка ще се дострои една част.

„ Няма ли постройка реорганизация е невъзможна. И би трябвало отначало план и позволения за градеж и всичко друго. А откакто документите към този момент в действителност са оскъдни, те си мълчат. И ще вършат нелегално друга постройка, единствено с цел да усвоят над 1 000 000 лева Не съществува и стена, от фотосите се вижда, концепцията е била да запазят стени, само че след това ги събарят. Затова желаеме прокуратурата да ревизира, опорочена ли е поръчката. " - считат подателите на сигнала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР