Обмислят поставяне на постоянен патрул и ограничения срещу скачането от

...
Обмислят поставяне на постоянен патрул и ограничения срещу скачането от
Коментари Харесай

Обмислят постоянен патрул на моста в Бургас заради удавени деца

Обмислят слагане на непрекъснат патрул и ограничавания против скачането от моста в Бургас, където през вчерашния ден починаха две момчета.
Те починаха при скокове от мостика в морски град, съобщи bTV.
По разкази на очевидци, до момента в който се били на най-горната част на моста, сред двама другари на 17 години поражда спор. Обзалагат се против 20 лева ще могат ли да скочат, макар че и двамата не умеят добре да плуват. Едното момче потъва, другото е избавено от други деца, които съумяват да му хвърлят пояс и да го извадят на брега.
В същото време, оставено без контрол и евентуално без знанието на възпитателите, 12-годишно дете от обществен дом идва на плажа с други деца и е изкушено да скочи от платформа, която е по-близо до брега, само че това също приключва съдбовно.
Децата признават, че макар възбраните, скачат от моста. Скачат също и възрастни, които без да мислят, дават образец на децата, които ги гледат.
Съоръжението се намира сред двата градски плажа в Бургас – Централния и Северния, и се стопанисва от Община Бургас. Веселин Василев дава отговор за публичния ред. Той изясни, че скоковете са неразрешени, тъй като е рисково. „ Забранено е къпането в неохраняемата зона “, напомни той. Глобата за това нарушаване е до 2000 лева
Има велопатрули, които взаимно с полиция и жандармерия, охраняват целия крайморски парк и Морската градина. „ Ще помоля родителите да ни оказват помощ, тъй като множеството деца, които посещават мястото, са малолетни. Хубаво е да има малко повече надзор от тяхна страна “, прикани Веселин Василев. Той заяви, че се обмисля да има непрекъснат пост на моста и да се слагат мрежи или други ограничавания, които да пречат на скачането.
Петър Русев, избавител на Северния плаж, изясни, че много постоянно има деца, които скачат от моста. „ Опитваме се да ги спрем, обаждаме се на сътрудниците от „ Обществен ред “, които могат да ги глобят или да им създадат акт “, сподели той.
Васил Алексиев, инструктор и избавител към БЧК, обясни, че през вчерашния ден морето е било рисково, а оборудването, колкото е красиво, толкоз е и рисково. „ При скок от температурната разлика сред тялото, което се е нагряло, и водата под повърхностния пласт, се получава внезапно стесняване и дишането се нарушава. Призовавам хората да не вършат това “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР