На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и

...
На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и
Коментари Харесай

Ето как прецакахме туристите по нашето море по Великден

На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и умерено море, само че хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри

 

Въпреки необятно рекламираните чудесни условия за туризъм по Българското Черноморие – на юг и на север, за продължителните почивни дни от 1 до 7 май, българският бизнес още веднъж, за следващ път се изложи пред своите клиенти. В най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг отвориха 20 хотела, толкоз отвориха и по цялото Северно Черноморие, което е разбираемо, защото там температурите бяха с към градус-два по-ниски.

В услугата нормално бяха включени 3 нощувки ол инклузив, приблизително по 360 лева на човек. За страдание в Слънчев бряг притежателите на хотелски бази не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри, макар че още преди 10 часа сутринта температурите по морето бяха 22-23 градуса, нямаше никакъв вятър, а морето беше тава на самия връх Великден.

Флагман.бг разгласява репортаж от Северния плаж на Бургас, концесионерът, на който заслужава хвалба, защото от ранни зори бе извадил стотици шезлонги и чадъри. Наемателите на плажните заведения бяха извадили цялото си количество от барбарони. Работеха всички спортни площадки – за волейбол и бадминтон. Разочаровани в Бургас нямаше.



Днес, ръководещият търговски шеф на хотел в Слънчев бряг Стойка Терзиева сподели в тв предаване, че е имало румънски и гръцки туристи, за жалост, нямало традиция да се отварят заведенията към хотелите толкоз рано, по тази причина било и скучно в огромните ни курорти. Терзиева прикани да се внесе предложение за изменение в Закона за туризма особено за курортите с национално значение – заведенията към хотелите да бъдат задължени да отворят дружно с тях.

Същото трябвало да се отнася и за магазините за облекла и сувенири. Нямало различен метод да притеглим вниманието на туристите и да им създадем удобна за престой среда.

Туристът въпреки всичко е живо създание – мислещо и желаещо да изпита усеща, което не е просто животно, пристигнало, с цел да бъде угоявано ол инклузив. Като цяло 75% от туристите по Северното Черноморие са били от Румъния, останалите са били от България. Предпочитани са били хотелите със спа центрове.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР