Нюкасъл победи с 1:0 като гост Саутхамптън в първия мач

...
Нюкасъл победи с 1:0 като гост Саутхамптън в първия мач
Коментари Харесай

Нюкасъл направи голяма крачка към финала на Карабао Къп

Нюкасъл победи с 1:0 като посетител Саутхамптън в първия мач от полуфиналите на " Карабао Къп " и е любимец преди реванша на " Сейнт Джемсис Парк " след седмица. " Свраките " сътвориха повече положения и справедливо стигнаха до триумфа с гол на Жоелинтон в 73-ата минута. Малко преди приключването на постоянното време бранителят на домакините Дуйе Чалета-Цар получи червен картон. 

Нюкасъл за следващ път показва силата си в отбранителен проект. Тимът няма позволен гол в 8 от последните си 9 мача. Саутхамптън можеше да се добере до тъждество, само че попадение на резервата Адам Армстронг в 75-ата минута беше анулирано поради игра с ръка. 

По пътя към полуфиналите " светците " сензационно отстраниха Манчестър Сити, като това е единственото от последните 16 семейства на тима, в което той не позволи гол. Нюкасъл пък се оправи с Лестър и стигна до тази фаза на шампионата за първи път от 1976 година. По-рано през сезона двата отбора към този момент се срещнаха на " Сейнт Мерис " в дуел от Премиър лийг и " свраките " реализираха безапелационен триумф с 4:1.

Мениджърът на Саутхамптън Нейтън Джоунс заложи на върха на офанзивата на Секу Мара, подпомаган от Мислав Орсич, Джеймс Уорд-Праус и Муса Дженепо. Ибрахима Диало и Карлос Алкарас бяха двойка вътрешни халфове, а карето бранители пред Гавин Базуну оформиха Лянко, Дуйе Чалета-Цар, Мохамед Салису и Кайл Уокър-Питърс. 

Нюкасъл още веднъж беше без контузените Мат Таргет, Емил Крафт и Джонджо Шелви. Бруно Гимараеш, който се завърна на терена против Кристъл Палас, започва и през днешния ден. Другите в средата на терена за гостите бяха Шон Лонгстаф и Джо Уилок, а в предни позиции Еди Хау избра Жоелинтон, Калъм Уилсън и Мигел Алмирон. 

" Свраките " започнаха мощно и Джо Уилок пропусна ранен късмет след прекрасен пробив и центриране на Алмирон. Натискът на гостите утихна след късата пауза за оказване на здравна помощ на Фабиан Шер, само че и по-късно в дейностите на Нюкасъл имаше повече точност. В 19-ата минута Киърън Трипиър опита да изненада Базуну, само че стражът на Саутхамптън внимаваше. В 34-ата още веднъж Трипиър сътвори напрежение в наказателното поле на домакините, само че ударът на Уилок не се получи.

Малко преди почивката гол на Жоелинтон беше анулиран поради игра с ръка на бразилеца. Саутхамптън рядко атакуваше, а в самия завършек на полувремето Нейтън Адамс трябваше да прави насилствена промяна поради травмата на Муса Дженепо. Неговото място зае някогашният футболист на Нюкасъл Адам Армстронг.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР