Няма алтернатива на партньорството между Европа, НАТО и Съединените щати

...
Няма алтернатива на партньорството между Европа, НАТО и Съединените щати
Коментари Харесай

Доналд Туск към Тръмп: Всички за един и един за всички

Няма опция на партньорството сред Европа, НАТО и Съединените щати за изправяне пред възходящите опасности за сигурността, сподели в понеделник полският министър-председател Доналд Туск, коментирайки изявлението на Доналд Тръмп през уикенда, в което той заплаши с отдръпване на Съединени американски щати от уговорките си към защитата на европейските страни, в случай че " не си платят ", предава Ройтерс.

Туск дойде в Париж като част от мини-обиколка, като в границите на един ден ще посети и Берлин , с цел да търси по-тесни връзки с двете най-големи сили в Европа, до момента в който войната в Украйна навлиза в третата си година и европейските столици гледат на опцията Доналд Тръмп да се върне в Белия дом.

измежду западните сътрудници през уикенда, откакто загатна, че, които не харчат задоволително за защита от евентуална съветска инвазия.

" Няма опция на Европейски Съюз, НАТО, трансатлантическото съдействие. Европа би трябвало да стане безвреден континент, а това значи, че Европейският съюз, Франция и Полша би трябвало да станат мощни и подготвени да пазят личните си граници и да пазят и поддържат нашите съдружници и другари отвън Съюза ", сподели Туск в взаимно изказване с френския президент Еманюел Макрон.

" Вероятно тук, в Париж, думите от " Тримата мускетари " на Александър Дюма звучат най-ясно: " Всички за един и един за всички ", сподели той.

Варшава, Париж и Берлин считат единството на Европейски Съюз във връзка с защитата и усилването на поддръжката на 27-те държави-членки за Украйна като решаващи в миг, когато на фона на вътрешните политически битки във Вашингтон.

" Европа би трябвало да се сплоти... Това е отговорът на въпроса какво ще се случи, в случай че Тръмп победи. Нямаме време. Трябва да имаме по-голям потенциал на отбранителната промишленост ", сподели източник от полското държавно управление.

Източникът добави, че Европа незабавно се нуждае от взаимно произвеждане на муниции и че Полша към този момент не блокира " стратегическата автономност " - правейки Европа по-малко подвластна от другите.

Промяната се вижда и на други места в Европа.

" Сега за първи път полско държавно управление споделя, че укрепването на зоната за европейска сигурност и отбранителни качества не е в несъгласие със мощен НАТО ", сподели Дитмар Ниетан, немски чиновник, отговарящ за съдействието с Полша.

Отношенията сред Полша и Германия бяха обтегнати от осемгодишното националистическо ръководство във Варшава. Анализаторите споделят, че завръщането на някогашния ръководител на Европейския съвет Туск на премиерския пост улеснява възобновяването на платформата за политическо съдействие сред Германия, Франция и Полша " Ваймарски триъгълник " , основана през 1991 година

" Радост е да се върнете и да имаме посредством вашето държавно управление сътрудници, на които можем да се доверим, които са проевропейски настроени и ясни във връзка с европейската сигурност и огромните провокации, пред които сме изправени ", сподели Макрон.

Наред с диалозите на Туск с Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, външните министри ще се срещнат в Париж в понеделник.

Френски дипломатически източник сподели, че инжектирането на нова сила в европейския план е належащо във значима изборна година за Европа и Съединените щати.

Френският източник сподели, че диалозите ще се съсредоточат върху въпроси от битката с съветската дезинформация и подпомагането на Украйна до укрепването на европейската отбранителна промишленост.

" Нашата мощ е във обстоятелството, че ние във Франция, Полша и Германия гледаме на нашата Европа от разнообразни гледни точки ", сподели немският външен министър Аналена Бербок преди идването си в Париж. " Хората в Европа с право чакат, че ще развием импулси от това.
 Тръмп бе упрекнат в неблагоразумие след мненията за НАТО и Русия
Тръмп бе упрекнат в неблагоразумие след мненията за НАТО и Русия

Получи рецензии в Съединени американски щати и по света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР