Няколко руски града обявиха, че ще намалят тазгодишното честване на

...
Няколко руски града обявиха, че ще намалят тазгодишното честване на
Коментари Харесай

Заради войната в Украйна: Русия намалява честванията на Деня на победата

Няколко съветски града оповестиха, че ще понижат тазгодишното честване на Деня на успеха , предава „ BBC “. Руските управляващи се позоваха на съображения за сигурност и офанзиви от страна на проукраинските сили за измененията. През последните седмици в Русия имаше детонации и пожари . Някои обаче настояват, че редуцираните събития демонстрират, че Кремъл се усеща нервно поради празненствата, превръщащи се в прояви на противоречие против нашествието на страната в Украйна.

Голяма пищност и проява на военна мощност са нормалните отличителни белези на Деня на успеха, който отбелязва успеха на Съветския съюз над нацистка Германия на 9 май 1945 година Едно от най-разпознаваемите събития за деня е шествието на Безсмъртния полк , при което хора от цялата страна маршируват, държайки фотоси на своите родственици, които са се сражавали във Втората международна война .

Миналата година президентът Владимир Путин поведе шествието през Червения площад в Москва, до момента в който държеше фотография на татко си в униформа.

„ Тази година обаче Безсмъртният полк ще се организира в други формати от съображения за сигурност , съобщи депутатът и уредник Елена Цунаева пред публицисти предишния месец.

Според известие за новините на уеб страницата на Безсмъртния полк на Русия, Цунаева предложи на искащите да почетат паметта на своите родственици вместо това да слагат фотоси на ветерани от войната в прозорците на колите, да трансферират изображението им върху детайли от облеклото или да сменят аватарите си в обществените медии.

Някои коментатори считат, че персоналното шествие на Безсмъртния полк може да докара до наблягане на броя на съветските загуби в Украйна.

Дмитрий Колезев , публицист и редактор на демократичен новинарски уеб страница, който в този момент живее в заточение, разяснява, че в случай че шествието не беше анулирано, хората „ съвсем несъмнено щяха да дойдат до Безсмъртния полк с портрети на починалите в Украйна и броя от последните фотоси може да се окаже депресиращо огромен .

Колезев също акцентира, че управляващите може да се тормозят , че огромно събиране на хора може да се трансформира в проява на противоречие.

„ Историята познава образци, когато лоялни събития се превръщаха в митинги “, написа той в Telegram.

Виктор Мучник, някогашен основен редактор на сибирска телевизионна мрежа, който също е напуснал страната, сподели, че съветската страна е „ маниакално подозрителна “ и е по-малко загрижена за „ хипотетична терористична офанзива “ , в сравнение с за вреди на нейната изображение.

Той сподели, че Кремъл може да се притеснява, че шествието ще покаже „ прекалено много портрети на тези, които са умряли не преди 80 години, а през миналата година . В изявление Мучник посочи:

„ Това ще даде визия за скрития мащаб на бедствието . “

Междувременно световноизвестният церемониал на военната техника на Червения площад в Москва, който обичайно се следи от президента Путин, ще бъде строго затворен за обществеността. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съветските служби за сигурност работят, с цел да подсигуряват сигурността на парада против „ терористични офанзиви . Той посочи:

„ Разбира се, знаем, че киевският режим, който стои зад редица сходни офанзиви, терористични актове, възнамерява да продължи своята акция. Всички наши специфични служби вършат всичко допустимо, с цел да подсигуряват сигурността . “

Два обособени пожара в хранилища за гориво избухнаха през последните няколко дни в Южна Русия и в окупирания от Русия Крим , в това число един в сряда сутринта в региона на Краснодар покрай мост, водещ към окупирания Кримски полуостров.

Тази седмица две обособени детонации в съветския граничен регион Брянск дерайлираха товарни влакове, до момента в който електропроводите бяха унищожени от хипотетично взривно устройство в Ленинградска област .

Въпреки че нито една от тези офанзиви не е поета от Украйна , армията на Киев съобщи, че подкопаването на логистиката на Русия е част от подготовката за нейната дълго чакана контраатака.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР