Няколко от водещите специалисти по сигурност и интернет активисти във

...
Няколко от водещите специалисти по сигурност и интернет активисти във
Коментари Харесай

Британски специалисти по сигурност са против приемането на местен шпионски закон

Няколко от водещите експерти по сигурност и интернет деятели във Англия показаха страховете си, свързани с приемането на закон за територията на страната, който видимо би трябвало да се бори с употребата на деца.

От години от двете страни на Атлантика упорстват за разтрошаване на актуалните крииптографски отбрани в Мрежата и приложенията за задачите на битката с тероризма и педофилите. И без значение от действителните цели, за които политиците желаят да употребяват тези качества, експерти по сигурност им изясняват простичко, че оставяйки една врата отключена за влизане от положителните, то през нея ще влизат и неприятните. Каквито и асоциации и пояснения да насочат тези експерти, политиците си знаят своето. И по този начин, на прага на приемането на Закона за онлайн отбрана на Англия е прокарана уговорка, която ще опълномощи Ofcom, английският телекомуникационен регулатор, да задължи софтуерните компании и доставчиците да употребяват „ акредитирана технология “ за идентифицирането и бързото събаряне на наличие с детска употреба. Един от методите, по които ще се реализира смяната при потреблението на приложения, като WhatsApp и Signal, инсталацията на самобитен троянски кон на устройствата на клиентите им. Шпионската стратегия ще разреши сканиране на изпращаното наличие преди криптирането му от съответната услуга, предава Infosecurity-Magazine.

„ Притесненията ни са свързани с това, че става дума за разполагането на технология за следене под предлог, че се прави за за обезпечаването на онлайн сигурност. Това деяние нарушава гаранциите за цялост на персоналните данни и в действителност – на онлайн сигурността. Осъществяването на сходен мониторинг е несъответстващ с поддържането на днешните (и интернационално одобрени) протоколи за онлайн връзка, които обезпечават гаранции, сходни с тези при диалозите лице в лице “, пишат създателите на писмо, изпратено до английския парламент. Те напомнят, че няма по какъв начин да бъде основана система, която да е открита единствено за държавното управление, само че ще е налична и за всеки, който получи достъп до мониторинговата инфраструктура. Освен това, те отвръщат с довода, че логаритмите през днешния ден не са тъй че да разпознават сходно наличие със стопроцентова сигурност, а това значи, че ще има и законно наличие, разпознавано като неразрешено. А дружно с това, няма гаранция, че държавните структури няма да включат и други маркери за търсене в наличието, обменяно от хората и по този начин ще навлязат още повече в персоналния им живот.

Проучване от тази седмица, извършено измежду английски жители от страна на основателите на приложението за връзка Element, открива, че 83% не желаят държавното управление да получава достъп до персоналните им диалози, а 70% от интервюираните са уверени, че сходно четене на известията няма да спре престъпните случаи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР