Новото правителство трябва да спре помощта за бизнеса заради пандемията,

...
Новото правителство трябва да спре помощта за бизнеса заради пандемията,
Коментари Харесай

Новото правителство да спре помощта за бизнеса, съветват икономисти

Новото държавно управление би трябвало да спре помощта за бизнес а поради пандемията, поучават икономисти. Експертите настояват, че стопанската система към този момент няма потребност от антикризисна поддръжка. От Института за пазарна стопанска система приканиха този спор да стартира още от началото на идната година.

Приоритет на новото държавно управление би трябвало да бъде постигането на по-висок % на имунизация, с цел да се държи пандемията под надзор и да се подсигурява по-висок стопански напредък. А ограниченията в поддръжка на бизнес а последователно би трябвало да отпаднат, разяснява Петър Ганев , старши откривател от Института за пазарна стопанска система:

" Голяма част от нашата стопанска система не е затворена. Едно преработващо дружество не е ударено от ограниченията, тъй че подобен вид бизнес и доста мъчно към този момент могат да аргументират, за какво би трябвало да бъдат подпомагани. Секторите, които са ударени - хотели, заведения за хранене, заведения, те имат към момента мотив, само че ние последователно вървим все още, в който всички тези ограничения би трябвало да отпаднат ".

Ситуацията, в която страна та разписа поддръжката за стопанската система към този момент е друга и бизнес ът би трябвало да може да работи в новите условия, уточни още Петър Ганев :

" Няма причина страна та да поддържа заплатите в частни предприятия тогава, когато пандемията е под надзор. Вече въпросът е,  от кой момента пандемията е под надзор, само че по всичко проличава, че лека-полека се приближаваме към този миг ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР