Ново представително проучване, проведено от института за пазарни проучвания Innofact

...
Ново представително проучване, проведено от института за пазарни проучвания Innofact
Коментари Харесай

Жените ценят повече устойчивостта

Ново представително изследване, извършено от института за пазарни изследвания Innofact от името на Kia, изследва въпроса дали това съвременно разбиране „ резистентност “ като цяло е по-важна за дамите или за мъжете.

На въпрос дали биха определили метода си на живот като резистентен, над 90 % от респондентите и от двата пола дадоха отговор с „ да “ или „ отчасти “. В малцинството респонденти, които дават отговор с ясно „ не “, мъжете (9,0 процента) са повече от два пъти повече от дамите (3,9 процента). Тази разлика става още по-ясна, когато става дума за коли. За 90,3% от дамите водачи е "много значимо " или "важно " транспортното средство да има ниски или никакви излъчвания на CO2, за мъжете този дял е единствено 82,7%. С други думи: съвсем всеки пети мъж (17,3 процента) счита излъчванията на CO2 от автомобила за „ неважни “, измежду дамите едвам всяка десета (9,7 процента) споделя това мнение.

На въпроса какво приказва в интерес на електрическите транспортни средства, устойчивостта се загатва най-често при всички полове (49,6%), само че и тук доста повече дами (54,1%) са уверени в това, в сравнение с мъжете (45,0%).

Всички респонденти виждат като значими преимущества на електрическите транспортни средства и обстоятелството, че могат да се „ пълнят “ вкъщи (44,7 процента) и че са доста тихи, изключително в градския трафик (35,9 процента). Това ниско равнище на звук играе още по-голяма роля за тези респонденти, които са карали или са били в електрическо транспортно средство.

На въпроса какво ги впечатлява най-вече, 75,3% от дамите показаха спокойствието като първо нещо (мъже: 62,4%). Мъжете, въпреки това, са още по-впечатлени от ускорението (64,1 процента). То се подрежда на второ място измежду дамите (42,9 процента), следван от удобството (31,8 процента).

Сред интервюираните с опит в електронната подвижност дамите са в малцинство: единствено една на всеки три (30,0 процента) към този момент е карала електрическа кола, спрямо съвсем половината от мъжете (48,1 процента). Въпреки това, равнището на интерес е също толкоз огромно - 78,3% от дамите, които към момента не са имали опция, биха желали да тестват електрически автомобил (мъже: 81,4%).

Положителната оценка на електрическите транспортни средства е отразена и в мненията за водачите им. 38,1% от дамите и 36,1% от мъжете намират хората, които карат електрически коли, за харесвани (общо: 37,1%). Почти всеки втори човек на възраст от 18 до 29 години демонстрира състрадание (45,9 процента). 56,1% от интервюираните не виждат разлика по отношение на хората, които карат други коли. И единствено малко не харесват водачите на електрически коли (6,7 процента; дами 6,0 / мъже 7,5 процента).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР