Българска Автомобилна Индустрия (БАИ)- официален представител и дистрибутор на китайския

...
Българска Автомобилна Индустрия (БАИ)- официален представител и дистрибутор на китайския
Коментари Харесай

БАИ отчете 13 години на GWM в страната и повече от 8000 реализирани автомобила

Българска Автомобилна Индустрия (БАИ)- формален представител и дистрибутор на китайския колос Great Wall Motor (GWM) в страната ни, регистрира 13 години наличие на компанията и разгласи обща реализация на равнище от 8000 автомобила.

По време на особено проведеното събитие, от българската компания показаха и най-новото от моделното портфолио на фирмата- на Ora в лицето на 100% електрическата Ora 03 и на първокласната и кръстена на създателя на GWM марка Wey със зареждаемите й (PHEV) хибриди Wey 03 и Wey 05, както и съдействието си със Симона Дянкова- олимпийски първенец от Токио 2020 и капитан на тима по художествена гимнастика.

Great Wall Motor е учредена през 1984 година, като през първите няколко години компанията сполучливо концентрира напъните си върху създаването и производството на пикапи и се трансформира в водач на китайския пазар. През 1998 година са осъществени първите доставки към клиенти на пикапи и SUV модели отвън територията на Китай, а надлежно през 2002 и 2010 година, GWM открива първия си интернационален развоен център и показва и първата си кола вид седан- C30.

През годините, GWM основава редица свои интернационалните подразделения, включително в Германия (център за различна енергия), Австрия (разработка на електрически двигатели), Китай, Корея, Япония, Индия и Съединени американски щати.



2013 година е извънредно значима за GWM година, през която станахме очевидци на обособяването на HAVAL като самостоятелна марка, а през 2016 е учредена и първокласната WEY.

Основаната от GWM през 2018 година компания SVOLT е профилирана в създаването и производството на батерийни детайли, като все още ръководи 9 научноизследователски центъра и 13 заводи в разнообразни страни по целия свят.

Глобалните проекти на SVOLT за разширение включват индустриални мощности в Европа, а напълно скоро отваря порти фабрика за произвеждане на батериен модул и пакетиране в района Саарланд в югозападната част на Германия, а цех за произвеждане на батерийни кафези в Бранденбург/Германия е част от ранната фаза на имплементация.

Благодарение на SVOLT, GWM е един от единствено трите OEM производители в международен мащаб, които имат „ inhouse ” произвеждане за акумулатори и задълбочени познания и опит по тематиката, създавайки осезаемо конкурентно преимущество в свят на електрифицирана подвижност.

SVOLT продава батериите си и на други OEM производители като Stellantis, Geely, LiMotor, XPeng и Leapmotor, както и на Spotlight, взаимното дружество сред GWM и BMW.

От съществена значимост за бъдещето на GWM е и актуалната година, в която китайският колос анонсира тактиката си One Brand, която планува поетапното сливане на всички нейни подразделения в една обща марка.

По отношение на продажбите, GWM бележи растеж както на територията на родния си пазар, по този начин и на интернационалния, като за 2024 година компанията регистрира 1 239 704 осъществени единици (+15.29%), 316 018 от които са били експорт (+82.48%).

Данните на GWM за април тази година сочат равнище от 94 796 продажби (https://auto-press.net/a:Април-2024-Great-Wall-Motor-с-66-ръст-в-международните-си-продажби), 36 141 (+65.68%) от които са били осъществени на интернационалните за компанията пазари.

Двете най-луксозни пазарни оферти на WEY все още са околните като съществени габарити модели 03 и 05, които идват с съществени размери от надлежно дължина 4668 мм и 4870 мм, широчина 1890 мм и 1960 мм, височина 1730 мм и 1690 мм, както и междуосия от 2745 мм и 2910 мм.

И двата първокласни SUV модела идват с стилен цифров инструментален панел зад кормилото и две цифровизирани повърхности, които дават достъп до извънредно функционалната и подробна като благоприятни условия за персонализация на придвижването инфо-комуникационна и мултимедийна система, и дисплейят за ръководство на вентилационната и климатичната апаратура.

Общото лъчение, както екстериор, по този начин и интериор, и на двата автомобила е за такова, което би трябвало да се чака от дълготраен състезател в сегмента на първокласното автомобилостроене.

Това, което отличава WEY 03 и 05 от съвсем всички останали SUV модели със зареждаема PHEV хибридна задвижваща система, е свободният пробег в чист електрически режим.

Според данните на GWM, WEY 03 е изпълнен с интегриран батериен модул с потенциал от 34 kWh, който дава обещание опция за изминаването на до 124 километра единствено на електрическа сила.

С потенциал от съвсем 40 kWh (39.67), WEY 05 пък дава обещание самостоятелност на ток от до 146 километра.

При WEY 03 общата оптималната мощ на задвижващата система е 442 конски сили, оптималният въртящ миг е 685 Нм, а при WEY 05 съответните индикатори са 476 конски сили и 847 Нм.

Показателите за ускоряване от 0 до 100 км/ч пък са надлежно 7.3 и 5 секунди, а в оборудването на двата хибридни автомобила могат да бъдат открита голям брой системи за повишение на пътната сигурност, включително адаптивен круз надзор, автоматизирано следване на пътното платно, автоматизирано задействане на спирачната система при положение на заплаха и други.

Свежарската и напълно електрическа ORA 03 идва в две съществени версии според от интегрираната батерия. Базовата 300 и 300 Pro модификации са изпълнени с модул с потенциал от 47.78 kWh, което съгласно данните на GWM е задоволително за изминаването на 310 километра без нужда от зареждане. Топ-изпълнението ORA 03 400 Pro е оборудвано с батерия с потенциал от 63.13 kWh обещаваща свободен пробег от 420 километра.

Подобно на продуктите от портфолиото на WEY, ORA 03 може да бъде оборудвана с цялостния набор системи за повишение на сигурността и асистиране на ръководството, с които разполага компанията-майка GWM.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР