Новият рекордьор на 100 м бътерфлай и шампион на “Мултинейшън“

...
Новият рекордьор на 100 м бътерфлай и шампион на “Мултинейшън“
Коментари Харесай

Сензационният Миладинов ще плува на държавното

Новият рекордьор на 100 м бътерфлай и първенец на “Мултинейшън “ Йосиф Миладинов ще плува на държавното отборно състезание за мъже и дами на столичния басейн „ Диана “, което ще се организира от петък до неделя (19-21 април).16-годишният гений, живеещ в Швейцария, а преди този момент направил куп върха на Германия, ще се състезава за родния ЖПК Младост’91 (Пловдив). Миладинов е деклариран на 50 и 100 м бътерфлай, където ще мери сили със съотборника си Иван Алмаджиев. Хегемонът в този жанр Антъни Иванов остава в Съединени американски щати и през месец май, с цел да взема изпити в университета на Вирджиния Тех.

Държавният шампионат е подготовка за международното състезание в Южна Корея и олимпийските игри в Токио следващата година. На шампионата “Мултинейшън “ в австрийския град Грац високият близо 190 см Миладинов бе най-титулувания от нашите с общо пет оценки, две от тях златни. На 100 м бътерфлай усъвършенства върха на Антъни Иванов при мъжете и в старшата, фиксирайки 52,32 сек.
Миладинов стартира да плува 6-годишен в ЖПК Младост’91 при Славяна Раденкова. После продължава при първия българин, плувал на европейскифинал – Стефан Георгиев. Ученик е в СОУ " Св. Константин-Кирил Философ " и спортното " Васил Левски ". От есента на 2014 година фамилията му се мести в немския град Ерфурт. Подобри доста върхове в другите възрасти, а предходната година на държавния младежки шампионат се позлати шест пъти. През есента фамилията му още веднъж смени страната и Йосиф продължи да израства в швейцарски град Устер, тренирайки в един от най-хубавите отбори в страната – Вализелен.
Василен Димитров, bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР