Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен шампион по бокс в

...
Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен шампион по бокс в
Коментари Харесай

Усик победи Фюри, стана абсолютен световен шампион

Украинецът Олександър Усик е абсолютният международен първенец по бокс в тежка категория при експертите.

В зрелищен мач в столицата на Саудитска Арабия Рияд той победи британеца Тайсън Фюри с поделено съдийско решение от 115:112, 113:114 и 114:113.

Така Усик стана първият боксьор, който сплотява поясите на Световния боксов съвет (WBC), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO) след британеца Ленъкс Люис, който бе неоспорим международен първенец сред ноември 1999 и април 2000 година. 

" Благодаря доста на моя екип, на моето семейство и на моята страна. Слава на Украйна! Това е популярен миг, популярен ден. Нямам думи за случилото се ", сподели само Усик след мача, представен от БНР. 

Минути след края на мача украинският президент Володимир Зеленски поздрави Усик:

„ Украинците удариха крепко! И в последна сметка всички наши съперници ще бъдат победени. Александър Усик е безспорен международен първенец! Тежката борба потвърди, че украинската устойчивост и мощ раждат украинската победа. Честито, шампионе “, написа Зеленски в „ Телеграм “. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР