Украинският боксьор Александър Усик пише история! Той се превърна в

...
Украинският боксьор Александър Усик пише история! Той се превърна в
Коментари Харесай

Тежката категория има нов крал! Оспорвана битка реши двубоя Фюри - Усик ВИДЕО

Украинският боксьор Александър Усик написа история! Той се трансформира в е първият от 1999 година насам неоспорим първенец в тежка категория, собственик на всичките четири международни трофеи. 

Усик реализира триумф с разграничено съдийско решение (115-112, 114-113, 113-114) над Тайсън Фюри и за първи път от Ленъкс Люис насам събра всичките шампионски пояси в притежанието си.

Самият Усик влиза в историята по несравним метод, тъй като Люис сплоти поясите в епоха, в която нямаше четири международни трофеи както в този момент (без да се включва купата на IBO). В допълнение украинецът към този момент беше направил същото в по-долната категория - полутежка - сливане на шампионските трофеи, преди да реши да одобри предизвикването да се изкачи нагоре и да господства. 

Усик имаше преимущество в първите два рунда, след което Фюри реализира поврат и наложи предимство в четири поред. Украинецът направи завръщане и изравни борбата, а в деветия рунд на практика можеше да завоюва с ТКО. Той прати британеца в нокдаун, а самият Фюри беше неуравновесен към десетина секунди, само че реферът на кръга се намеси прекомерно късно с отброяването. В последна сметка финалните рундове бяха равностойни, само че като че ли остана чувството, че Усик е боецът, който държи да управлява дистанцията, ситуацията на кръга, темпото и вероятно да се стреми да реализира нокаут.

WHAT A FIGHT. JUST GREATNESS IN THERE. | Live NOW on DAZN! Click link in bio to buy. | |
— DAZN Boxing (@DAZNBoxing)

Фюри разгласи, че не е склонен с решението и е трябвало той да завоюва, а Усик с ненаситност разгласи, че реваншът може да се случи неотложно. Определено първият им двубой оправда упованията за конспирация и равностойно развиване, като всеки може да претендира за победител и няма да звучи неуместно в очите на почитателите. Все отново, като че ли по-голямата експанзия на Усик във втората половина на дуела е натежала в очите на съдиите.

Фюри съобщи също, че хората поддържат Усик, тъй като страната му е във война, намеквайки, че експанзията на Русия към Украйна е изиграла роля за съдийското решение в Саудитска Арабия, написа Спортал.

Tyson Fury just said people are siding with Usyk because his country is at war????
— The 44 ⚽️ (@The_Forty_Four)

Усик излезе с украинска униформа под звуците на песента " Братя " на Васил Жадан. Той беше първият на кръга, индикирайки, че съгласно организацията Тайсън Фюри е с по-висока звездна стойност, без значение че има единствено един от шампионските пояси.

Самият Цигански крал беше не по-малко величествен в излизането си на кръга, а този път заложи на " Holding out for a hero " на Бони Тайлър за съпровождаща ария.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР