UEFA EURO 2024 e все по-близо, а един от отборите,

...
UEFA EURO 2024 e все по-близо, а един от отборите,
Коментари Харесай

UEFA EURO 2024: Нидерландия - шоуто винаги е гарантирано

UEFA EURO 2024 e все по-близо, а един от тимовете, които провокират най-сериозен интерес, е Нидерландия. „ Лалетата “ мъчно може да останат безразлични на някого с атрактивния футбол, който практикуват от дълги години насам.

Селекцията от Ниската земя възвърна позициите си на европейската и международна сцена, откакто имаше моменти, когато пропусна огромни шампионати. Сега отборът на Роналд Куман си обезпечи присъединяване на шампионата в Германия, откакто приключи втори в група с Франция, Гърция, Република Ирландия и Гибралтар.

В исторически проект Нидерландия един път е печелил Европейско състезание – през 1988 година в Германия. Отборът има и четири трети места. На последния огромен конгрес в Европа „ лалетата “ отпаднаха на осминафиналите.

На идното UEFA EURO 2024 възпитаниците на Куман ще мерят сили още веднъж с Франция, а в група D са още Полша и Австрия.

Съставът на Нидерландия е сплав от световноизвестни имена и изгряващи звезди. На вратата все по-сериозно усещане прави Барт Фербрюген от Брайтън. В защита огромният водач е Върджил ван Дайк от Ливърпул, а всички в страната стискат палци Матайс де Лихт, който в последните месеци върна формата си, да е здрав. Жереми Фримпонг направи голям сезон за Байер Леверкузен и се чака да продължи с отличните си изяви и на идния шампионат. В халфовата линия всички погледи са ориентирани към младата звезда на Република България Лайпциг Шави Симонс. Много ще се разчита на Тюн Копмайнерс от Аталанта и Матс Вифер от Фейенорд.

В офанзива през последните години най-големият водач е Мемфис Депай. Нападателят на Атлетико Мадрид и в този момент ще би трябвало да поведе съотборниците си, като ще се надява да бъде подкрепят от Коди Гакпо (Ливърпул), Вут Вегхорст (Хофенхайм) и Дониел Мален (Борусия Дортмунд).

Селекционерът Роналд Куман пробва да приспособява тима си към всевъзможни тактики и стилове на игра. В последните години той наложи система 3-5-2 при „ лалетата “, като тя оказва помощ на тимът да се пази добре, а също така в офанзива да употребява мощните страни както на крайните бранители, по този начин и фантазията на офанзивните играчи.

Нидерландия не е измежду огромните любимци за продобиване на шампионата и едва ли ще успее да го направи, само че предпоставките са да гледаме съвсем до края „ лалетата “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР