Марко Ройс се наслади на мечтан финален домакински мач за

...
Марко Ройс се наслади на мечтан финален домакински мач за
Коментари Харесай

Марко Ройс се сбогува с феновете на Борусия Дортмунд

Марко Ройс се наслаждения на желан заключителен домашен мач за Борусия Дортмунд, беше капитан на тима и означи великолепен гол от директен свободен удар при успеха с 4:0 над изпадналия Дармщад в последния кръг за сезона в Бундеслигата.

Той дойде на стадиона повече от пет часа преди мача, а преди началото на дуела почитателите демонстрираха голяма фланелка с номер 11 в символ на респект към 34-годишния футболист, който напуща клуба след 12 години.

Ройс получи аплодисментите на 80 хиляди почитатели и почетен шпалир от своите съотборници, когато беше сменен в 80-ата минута. След мача той направи почетна обиколка с децата си и беше хвърлен във въздуха от тима на Дортмунд. По-късно той се качи на трибуната и чества с последователите.

" Вие сте повода да пристигам на тренировки всеки ден ", сподели на почитателите Ройс, който претърпя серия от съществени травми, до момента в който беше в Дортмунд и поради това пропусна триумфа на Германия на международното състезание през 2014 година.

Роденият в Дортмунд футболист изигра 294-ия си мач в Бундеслигата за клуба и е отбелязал 120 гола. Общо той има 427 дуела за Борусия и е четвърти във безконечната ранглиста на отбора.

Освен с Ройс, управлението на клуба се сбогува с Мариус Волф, с Матеу Морей и с треньора Ото Адо. Адо ще стане народен селекционер на Гана, до момента в който бъдещите клубове на тримата играчи към момента не са известни. Германецът е свързван с прекосяване в тим в Съединени американски щати.

Единственото нещо, което липсва в кариерата на Ройс, е огромна купа, откакто подвигна единствено две Купи на Германия с клуба. Той има късмет да я завоюва на финала на Шампионската лига против Реал Мадрид на 1 юни на стадион " Уембли ".

" Аз и момчетата ще дадем всичко, което имаме за две седмици, с цел да спечелим този трофей ", сподели Ройс в обръщението си към последователите на тима.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР