Далас Маверикс постигна инфарктна победа в шестия мач срещу Оклахома

...
Далас Маверикс постигна инфарктна победа в шестия мач срещу Оклахома
Коментари Харесай

Далас отстрани Оклахома Сити и е на финал в Западната конференция на НБА

Далас Маверикс реализира инфарктна победа в шестия мач против Оклахома Сити Тъндър и по този начин завоюва полуфиналната серия сред двата отбора в Западната конференция на НБА с 4:2 победи. Домакините се постановиха със 117:116 (23:30, 25:34, 35:26, 34:26) с панер в последната секунда на мача в " Американ Еърлайнс Сентър ".

Оклахома стартира по-добре срещата, като полувремето имаше солидна преднина от 16 точки. След почивката обаче Далас излезе видоизменен и стартира да стопява разликата, с цел да се стигне до заключителните минути, когато съумя да излезе напред в резултата и да измъкне успеха в последните секунди с панер от фаул на Пи Джей Уошингтън.

Лука Дончич имаше най-голяма роля за триумфа на Далас, завършвайки с трипъл-дабъл от 29 точки, 10 битки и 10 асистенции. Дерек Лайвли направи дабъл-дабъл от 12 точки и 15 битки. Дерик Джоунс и Кайри Ървинг означиха по 22 точки.

За Оклахома Шай Гилгъс-Александър изигра следващия си мощен мач с 36 точики. Джейлън Уилямс добави още 22 точки, а Чет Холмгрен приключи с 21.

Далас чака спечелилия от конфликта сред Денвър Нъгетс и Минесота Тимбъруулвс във финала на Запад.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР