Новият изтребител-прехващач МиГ-41 от шесто поколение, разработван сега от РСК

...
Новият изтребител-прехващач МиГ-41 от шесто поколение, разработван сега от РСК
Коментари Харесай

Новият руски изтребител МиГ-41 ще изпълнява задачи и в космоса

Новият изтребител-прехващач МиГ-41 от шесто потомство, разработван в този момент от РСК МиГ за подмяна на МиГ-31, ще може да извършва задания в космоса, разказал пред RT на Международния военнотехнически конгрес „ Армия-2017 ” Генералният шеф на корпорацията Иля Тарасенко. Това ще бъде напълно нов аероплан, разумно развиване на МиГ-31, а не негово модернизиране. Изтребителят ще има нови технологии, скорост и военен радиус, ще получи електромагнитно оръжие и бойни лазери против атакуващи го ракети, а също по този начин ще може да работи в космоса, а в бъдеще ще стане безпилотен, отбелязал Тарасенко. С други думи МиГ-41 ще бъде основан на „ бял лист”.

Предварителни планови действия по основаване на МиГ-41 се правят от 2013 година в КБ „ Микоян” и КБ на авиационния цех „ Сокол” в Нижни Новгород. Целият насъбран материал от проучванията ще бъде осъществен в плана ПАК ДА (перспективен авиационен комплекс за отдалечен прехват). Голямо внимание се отделя на работата на изтребителя в Арктика.

Новият аероплан се възнамерява да бъде подготвен в средата на 2020-те години, защото през 2028 година изтича експлоатационният запас на МиГ-31.

Свръхзвуковият МиГ-31 развива скорост 3000 км/час и е предопределен за прехват и заличаване на въздушни цели непрекъснато в елементарни и комплицирани метеорологични условия. Група от 4 такива машини може да управлява въздушно пространство с дължина 1100 км.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР