Новите лични карти няма да се издават в сграда със

...
Новите лични карти няма да се издават в сграда със
Коментари Харесай

Депутат се съмнява в думи на вътрешния министър

Новите персонални карти няма да се издават в постройка със специфичен режим, както е по контракт, заради закъснение от страна на изпълнителя. Това стана ясно, откакто националният представител Иван Петков зададе въпрос към вътрешния министър Калин Стоянов на парламентарния надзор този петък.

От въпроса на Петков излиза наяве, че според подписания през декември 2022 година контракт, новата постройка би трябвало да бъде построена и подготвена за употреба в края на август тази година. Министър Стоянов отговори, че заради корекции, поради пренасяне на комунални услуги, ВиК мрежи, поради електро- системи и други, построяването на тази постройка ще се забави. Заради това Министерство на вътрешните работи дава своя постройка, в която е осъществен ремонт, за основаване на краткотраен център, където ще бъдат издавани ново генерации персонални карти с биометрични данни и идентификация. Така те ще дават отговор на признатите в границите на Европейския съюз стандарти.

В репликата си към министъра Петков попита по кое време ще бъде подготвена тази постройка и по кое време всеки български жител ще може да обнови документите си със модерни такива. Министър Стоянов отговори, че тази постройка изрично ще бъде осъществена, само че не се ангажира със периоди по кое време тъкмо ще стане това и по кое време ще може да се издават актуалните персонални карти, защото периодите не зависят от министерството.

Въпреки това Иван Петков слага под подозрение тези отговори, тъй като, по негова информация, забавените периоди не са поради изпълнителя, а поради спецификации и утвърждения, които се бавят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР