Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е на посещение в

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е на посещение в
Коментари Харесай

Вътрешният министър Калин Стоянов с подробности за акцията срещу купения вот в Бургас

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е на посещаване в Благоевград, където се организира среща-дискусия на тематика " Противодействие на проведената престъпност в Шенгенското пространство “. Домакин на събитието е Югозападният университет " Неофит Рилски “, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Пред публицисти, вътрешният министър даде къс брифинг, в границите на който бяха коментирани настоящи тематики, измежду които акцията в Бургас против купения избор . По тематиката той съобщи:

" В края на предходната седмица на Националното заседание с шефовете на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи, с ДАНС и с сътрудниците от Прокуратурата, взехме решение и поставихме началото на профилирана полицейска интервенция по линия на идните избори. И тъкмо в тази връзка през днешния ден на територията на Бургаска област са извърешни няколко процесуално-следствени дейности общо на 17 обекта, част от които са и търговски такива. В резултат на инспекциите и оперативната информация, която са имали сътрудниците от дирекцията, има формирани общо 7 досъдебни производства , които неотложно са докладвани в Районна прокуратура – Бургас. По тези досъдебни производства досега имаме 9 арестувани лица. По време на процесуално-следствените дейности са открити и конфискувани материални доказателства, а точно описи с възможни лица, които е следвало да дават своя глас за една или друга партия “.

Министър Стоянов добави, че занапред ще се открива за коя тъкмо партия става въпрос и дали се касае единствено за съответна преференция на претендент за депутат. Във връзка с новосъздаденото междуведомствено звено за вота сред ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, той уточни, че се чака да бъдат реализирани положителни резултати в отбрана на изборните права на жителите.

" Целта на това звено е от време на време да се обобщава информацията. Ежедневно. И най-много да се работи в доста тясно взаимодействие между сътрудниците от ДАНС, които най-вече получават оперативната информация, и надлежно сътрудниците от Прокуратурата, с които ние от Министерство на вътрешните работи ще работим “, изясни той.

Стоянов сподели още, че към този момент се организират взаимни срещи, които са на оперативно равнище. От думите му стана ясно, че те няма да бъдат на равнище министър, ръководител на ДАНС и основен прокурор, те ще бъдат на оперативно равнище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР