Нови санкции на Русия наложи Япония, съобщи японската национална информационна

...
Нови санкции на Русия наложи Япония, съобщи японската национална информационна
Коментари Харесай

Япония замрази активите на 398 руснаци, сред които дъщерите на Путин

Нови наказания на Русия наложи Япония, заяви японската национална осведомителна организация Киодо. Заради войната в Украйна са замразени активи на 398 съветски жители. Сред тях са дъщерите на президента Владимир Путин и брачната половинка на външния министър Сергей Лавров.

Кабинетът също по този начин утвърди възбрана за импорт на 38 продукта, в това число водка и други алкохолни питиета, електрически машини и дървен материал, което влиза в действие от 19 април.

Правителство също по този начин ще забрани на японски лица и компании да вършат нови вложения в страната. С дъщерите на Путин - Катерина Тихонова и Мария Воронцова - добавени към листата със наказания, общият брой на съветските лица, в това число военни и депутати, подложени на заледяване на активи от японските управляващи, доближи 499.

Освен това Япония възнамерява да понижи вноса на съветски въглища с концепцията въобще да го приключи след време. Премиерът Фумио Кишида аргументира ограниченията с „ военните закононарушения “, осъществени от съветските въоръжени сили в Украйна.

„ Япония организира тесни съвещания с сътрудниците си от Г-7, с цел да дефинират какви нови наказания да наложат на Русия “, уточни Кишида. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР