БНБ, Асоциацията на банките, международният дипломатически елит и българският бизнес

...
БНБ, Асоциацията на банките, международният дипломатически елит и българският бизнес
Коментари Харесай

България трябва да се присъедини към еврозоната възможно най-скоро, за да избегне загуби от милиарди

БНБ, Асоциацията на банките, интернационалният дипломатически хайлайф и българският бизнес са безапелационни, че България би трябвало да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 година Това стана ясно по време на интернационалната конференция " България в еврозоната, по кое време? ", която се организира в София с присъединяване на основни фигури като Димитър Радев, шеф на Българска народна банка, Петко Николов, министър на стопанската система и промишлеността на Република България, Волфганг Шюсел, някогашен канцлер на Австрия, Джоузеф Мускат, някогашен министър-председател на Малта и евродепутат, Адриан Нъстасе, някогашен министър-председател на Румъния, Михалис Сари́с, някогашен министър на финансите на Република Кипър, Джордж Заняс, някогашен министър на финансите на Гърция, Борислав Боянов, ръководител на Асоциацията на почетните консули в България, Николай Василев, някогашен заместител министър-председател на Република България и Петя Димитрова, ръководител на УС на АББ.

" Маргиналните тематики изместват същинския дневен ред на страната. Мащабът на загубата се мери не с милиони, а с милиарди. България допустимо най-скоро би трябвало да приключи европейската интеграция с присъединение към еврозоната ", съобщи Димитър Радев. По думите му забавянето на цялостната интеграция на България в ядрото на Европейския съюз, каквото е еврозоната, има своята цена и тя непрестанно се усилва.
 
Джордж Заняс, някогашният министър на финансите на Гърция, акцентира, че въвеждането на еврото в България ще разшири капацитета и опциите за частния бранш. Той разяснява още, че присъединението към еврозоната ще усили надеждността на страната, ще усъвършенства финансирането и ще форсира приходите от задгранични вложения. По негови думи, доверието, което Европа дава на частния бранш, е основно за по-добър продан с други страни и разширени благоприятни условия за търговия.

От своя страна, Михалис Сари́с, някогашният министър на финансите на Кипър, акцентира значимостта за България да балансира сред финансовата дисциплинираност и икономическия напредък. Той означи, че рационалното потребление на ресурсите е от сериозно значение за постигането на тази цел, като даде за образец европейските стратегии, които могат да подкрепят напъните за потребление на европейски запаси. Тази тактика разрешава на страната да се развива и да подкрепи икономическия си напредък.

" Мога решително да заявя, че ние банките ще бъдем подготвени да приемем еврото на 1 януари 2025 година с целия си разполагаем инструментариум. Надявам се, че тази стратегическа цел ще бъде взета драговолно и от идващото държавно управление, което ще имаме след изборите и ще бъде направено всичко допустимо да се присъединим към единната европейска валута ", уточни Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка и ръководител на УС на АББ.

Програмата на " България в еврозоната, по кое време? " обхвана необятен набор от тематики от стопански, финансов, политически и бизнес темперамент, свързани с влизането на България в еврозоната. Събитието притегли стотици публични посетители и медии, които имаха опцията да се срещнат със задълбочени разбори, положителни практики и използвани тактики за оптималното осъществяване на нужните промени, които ще допринесат за устойчивото и сполучливо ръководство на икономическата интеграция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР