В анализ на Института на германската икономика се казва, че

...
В анализ на Института на германската икономика се казва, че
Коментари Харесай

Заради липсата на кадри Германия губи милиарди

В разбор на Института на немската стопанска система се споделя, че в случай че квалифицираните фрагменти бяха задоволително, фирмите в страната биха могли да работят с цялостен потенциал. В този случай те биха генерирали към 49 милиарда евро повече през тази година.

Незаетите места са съвсем 600 000

Както са открили специалистите от института, предходната година са останали незаети 570 000 работни места. " Това значи, че индустриалният капацитет на фирмите не се развива. Те биха могли да създават повече, само че им липсват нужните чиновници за задачата. "

Има и още нещо - тъй като в идващите години се обрисува огромен брой хора да излязат в пенсия, дефицитът на квалифицирани фрагменти ще се усили още повече, предизвестяват от Института. Покрай това и разноските, провокирани от дефицита на квалифицирани фрагменти, ще набъбнат - прогнозите на специалистите са, че през 2027 година неосъщественият индустриален капацитет евентуално ще доближи 74 милиарда евро.

Какви са решенията?

" За да се понижи дефицитът на експерти, има потребност най-много от висококвалифицирани мигранти ", показват създателите на проучването. Освен това би било изключително дейно да се основат благоприятни условия за по-възрастните да останат на работа. Поради това фирмите в Германия би трябвало да се опитат с подобаващи оферти да задържат опитните си чиновници за по-дълъг интервал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР