Три международни компании оглеждат София като локация за отваряне на

...
Три международни компании оглеждат София като локация за отваряне на
Коментари Харесай

Три „относително големи“ компании от САЩ и Европа оглеждат София като локация за отваряне на офиси

Три интернационалните компании оглеждат София като локация за отваряне на офиси. Те са „ релативно огромни “ и са от Съединени американски щати и Европа. Дейността им е разнообразна – има от IT бранша, само че и разработчици. За момента към момента не могат да се кажат обществено техните имена. Това разгласи пред Economic.bg Илия Кръстев, ръководител на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

„ Мисля, че в идващите няколко месеца има прозорец, в който да притеглим нови вложители “, споделя той.

Според него наклонността, която ще движи офис пазара в София в бъдеще, е успеваемостта на разноските и заобикалящата среда. Което допуска доста дейна работа от страна на Столична община във връзка с инфраструктурата и градоустройството.

Хората са доста по-мотивирани да вземат участие в начинания, тъй като се усещат несигурни за работните си места, счита той.

По думите му обществените интензивности, които се оферират в едно офис пространство, стават все по-търсени и значими за наемателите и чиновниците.

Офис пазарът в София

На сходно мнение е и Явор Костов, ръководещ сътрудник във Forton Cushman & Wakefield. Двамата специалисти взеха присъединяване в събитие, отдадено на офис пазара, проведено от „ Градът Медия Груп “.

Според Костов офис пазарът в София продължава да е под стрес, който стартира още по времето на COVID-19, и наклонността, която стабилно се задържа, е за търсене на комфортни местоположения и качествено строителство.

Според данните, с които Forton Cushman & Wakefield разполага, за първото тримесечие на 2024 година свободните офис площи в столицата леко понижават спрямо последното тримесечие на 2023 година Така през първите три месеца на актуалната година техният развой е 15,8% спрямо 16,3 на 100 през последните три месеца на 2023 година

Основните местоположения на свободни офиси са огромните столични булеварди. На бул. „ България “ свободните офис площи през първото тримесечие на 2024 година са 15%; на бул. „ Н.Й. Вапцаров – НПЗ Хладилника “ процентът е 7, а на „ Цариградско шосе “ 20%. Според Костов тези данни не трябва наложително да са нещо неприятно, тъй като съгласно него повода за това е, че на тези местоположения строителството е най-активно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР