Безпилотниците ще струват 2000 лева и ще могат да унищожават

...
Безпилотниците ще струват 2000 лева и ще могат да унищожават
Коментари Харесай

България започва да произвежда дронове-камикадзе

Безпилотниците ще костват 2000 лв. и ще могат да унищожават танкове с цена от 10-15 милиона евро, оповестява в изявление за в. Българска Армия Калин Димитров, изпълнителен шеф на компанията на МО.

" Първоначално ще започва сглобяване на безпилотни летателни апарати от елементи на външни снабдители, като концепцията е по-късно да се овладее и производството им в структури на сдружението. Бойната част (боеприпасът) ще е български и ще се създава в завода на " Терем " в Костенец ", съобщи Димитров по отношение на плана преди време.

Той е провел срещи с български компании, които имат опит в изработката на дронове. В България към този момент има няколко стартъпи, които са напреднали в основаването на безпилотни летателни апарати за търговски цели. Опитът от войната в Украйна демонстрира, че дроновете ще намират все по-голямо приложение на бойното поле. Те се разделят на няколко разнообразни вида. Най-евтиният са относително елементарни дронове, които могат да носят и пускат гранати и други леки муниции. Следват бързи FPV дронове, които носят РПГ ракети с тегло към кг. На по-професионално равнище са " кръжащите боеприпаси " или дроновете-камикадзета за поразяване на бронирана техника. Този тип апарати имат и по-мащабна версия, която може да се употребява за атакуване на здания и укрепления, заяви Информационният център на Министерството на защитата.

Калин Димитров показа преди време, че МО основава научно звено, което ще създава така наречен умни муниции и разнообразни модификации на безпилотни летателни апарати.

Наскоро стана ясно, че армията ни ще се снабди и със сателитни-интернет терминали Starlink на SpaceX.

Те ще покачат опциите за дейно ръководство на подчинените формирования, като се основават условия за непрестанен, високоскоростен и благонадежден продан на информация, декларират от МО. Интернет услугата Starlink на SpaceX играе решаваща роля в даването на достъп до интернет на Украйна по време на спора с Русия. Технологията е употребена за ориентиране на украинските удари с дронове против съветски танкове и позиции, засилвайки отбранителните качества на Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР