Нови петима стажант-юристи предпочетоха Варненския окръжен съд, за да преминат

...
Нови петима стажант-юристи предпочетоха Варненския окръжен съд, за да преминат
Коментари Харесай

Петима стажант-юристи започват професионалния си стаж във Варненския окръжен съд

 Нови петима стажант-юристи избраха Варненския областен съд, с цел да преминат наложителния си професионален стаж, оповестиха от пресслужбата на институцията.  За тях това е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа дееспособност.

По традиция, правосъдните претенденти бяха посрещнати от ръководителя на институцията – арбитър Марин Маринов, който насочи персонални пожелания към всеки и им връчи стажантските книжки.  

В продължение на половин година съдебните-кандидати ще имат опция да натрупат директни усещания и на практика опит за главните функционалности, отговорностите и организацията на активността на органите на правосъдната власт, юристите и нотариусите. Стажът на съдебните-кандидати минава на 2 стадия – 2 месеца - общ и 4 месеца -специализиран стаж.

" Какъвто и да бъде по-нататъшния ви избор за развиване, каквато и специалност да изберете, помнете едно - всички следваме идентични закони. Запазете моралното в себе си, тъй като " Правото е изкуството на справедливото и положителното “, както е споделил Целз “, посъветва младите адвокати арбитър Маринов. Той им пожела попътен вятър по време на стажа и да не стопират да бъдат самодейни и жадни за познания, с цел да преминат допустимо най- дейно за тях шестте месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР