Новак Джокович е задържан на летището в Мелбърн заради проблеми

...
Новак Джокович е задържан на летището в Мелбърн заради проблеми
Коментари Харесай

Задържаха Новак Джокович на летището в Мелбърн

Новак Джокович е арестуван на летището в Мелбърн поради проблеми с визата си. Това е станало при кацането на международния номер едно на австралийска земя, където трябваше да взе участие на първия за годината шампионат от Големия шлем. 

Още през вчерашния ден самият Джокович, който е неимунизиран, разгласи, че ще взе участие на Australian Open със особено здравно позволение. При инспекцията след кацането му обаче е станало ясно, че документите му за издаване на виза не са попълнени вярно. Тенисистът е арестуван от граничните управляващи, които са поискали от държавното управление на щата Виктория да подсигурява за него. Местните управляващи обаче са отказали да се намесят поради публичното отрицание по отношение на метода, по който сърбинът дойде в Австралия.
Как цяла Австралия " намрази " Джокович и " скритият " фактор, който е пропускан?
Разрази се съществено неодобрение в Австралия, откакто стана ясно, че международният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович ще взе участие...
Прочети повече
По-рано денем даже министър ръководителят на страната Скот Морисън съобщи, че Джокович би трябвало да потвърди здравна причина да не бъде имунизиран против COVID-19, като в противоположен случай ще бъде качен на първия аероплан назад за дома.

Реакцията от страна на други тенисисти беше разнопосочна. Някои намекнаха, че има особено отношение към Джокович, други, като да вземем за пример Григор Димитров, който приказва за локалното издание The Age, обявиха, че нямат нищо срещу да играят против неимунизирани състезатели, в случай че за това има основателна причина.

Още вести от света на спорта ще намерите на Sportlive.bg.

Още от ТЕНИС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР